eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Az MSZP már a köztársaságot védené

Az MSZP azzal vádolta meg a Fideszt, hogy hamarabb hozzájutott a választópolgárok adataihoz, mint ahogy azt a törvény lehetővé teszi. A Fidesz szerint Orbán Viktor csak arra utalt a tévében, hogy már a múlt héten megrendelték a névjegyzéket.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elszólta magát: bebizonyosodott, hogy a pártja "kilistázta" a nyolcmillió magyar választót - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője.

A politikus közölte: Orbán Viktor hétfő este egy televíziós műsorban már múlt időben beszélt a választói névjegyzék beszerzéséről, miközben azt csak a választások előtt húsz nappal, március 21-étől lehet megvásárolni.

Ha a Fidesznek már hétfőn megvolt a nyolcmilliós adatbázis, akkor azt csak törvénysértő módon szerezhette meg - mondta Nyakó István, hozzátéve: a törvény szerint a névjegyzéket a választások után meg kell semmisíteni.

A szocialisták sajtótájékoztatóján lejátszották az MTV Az este című műsora által Orbán Viktorral készített interjú egy részletét.

A Fidesz elnöke arra a felvetésre, miszerint pártja nyolcmillió választó adatait tartja nyilván, azt mondta, hogy ez így van, létezik a lista, azt úgy hívják, hogy választói névjegyzék, és azt minden, a választáson induló párt megvásárolhatja.

Orbán Viktor hozzátette: a lista "megvan nekünk", és a választások után meg kell semmisíteni.

"Napnál is világosabban kiderült, a Fidesz már hetek, hónapok óta dolgozik egy olyan listán, amelyen mindenkiről nyilvántartják, melyik párt szimpatizánsa" - vélekedett Nyakó István.

Az MSZP szóvivője szerint ez az ügy is rávilágít arra, miért kell április 1-jén "minden erőnkkel megvédeni a köztársaságot".

A Fidesz szerint Orbán Viktor csak arra utalt a tévében, hogy már a múlt héten megrendelték a névjegyzéket.

Szijjártó Péter szóvivő úgy vélekedett, hogy a hét végi időközi önkormányzati választásokon elszenvedett vereségek "komoly frusztrációt okoztak" az MSZP-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×