eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A Levegő Munkacsoport most a Hankookra csapott le

Dunaújváros polgármestere szerint álságos indokokkal fellebbezte meg a Levegő Munkacsoport a dél-koreai Hankooknak a városban tervezett gumiabroncs gyára környezetvédelmi engedélyét. A szervezet elnöke ezt tagadja.

Kálmán András elmondta: úgy vélte: a természetvédők mérlegelés nélkül igyekeznek akadályt gördíteni a térség gazdasági fejlődése elé.

Hozzátette: jelenleg olyan ütemben folyik az építési terület előkészítése, hogy érvényes környezetvédelmi engedély birtokában legkésőbb április elején megkezdődhetne az építkezés.

A kezdés most attól függ, hogy mikor kapják meg a jogerős környezetvédelmi engedélyt a beruházók - tette hozzá.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnökének értelmezése szerint Kálmán András elismerte, hogy a Hankook-gyár olyan adalékot használ majd, amely az EU-ban hamarosan tiltólistára kerül.

Ezzel szemben a környezetvédelmi törvény előírja, hogy csak a piacon elérhető legjobb technológiát szabad alkalmazni - hangoztatta az elnök.

Lukács András megjegyezte, hogy a polgármester a beruházás nyomán fokozódó közúti forgalmat sem cáfolta.

A tervekben szereplő iparvágány csak a távlati jövőben épülhet ki, ráadásul erre vonatkozó utalás nincsen a környezetvédelmi hatástanulmányban - hangoztatta az elnök.

A Hankook Dunaújváros északi iparterületén, 56 hektáros területen 500 millió dolláros beruházással, évi 10 millió darab gumiabroncsot előállító üzemet kíván felépíteni.

A tervek szerint a gyár 2007-ben kezdi meg a termelést és első lépcsőben 1.500, egy további fejlesztés eredményeként pedig 3.000 munkahelyet teremt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×