INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

MSZP-program: "se megállni, se lassítani"

Infostart / InfoRádió
A szocialista miniszterelnök-jelölt szerint pártja választási programja a jövő kulcsa az ország számára. Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta: az ország jövőjét a modern iparra, az üzleti szolgáltató-központokra és az idegenforgalomra kell feltenni. Az MSZP programja szerint a jelenlegi koalíció "többet tett azért, hogy Magyarországon igazságosabb legyen az élet, mint elődje. Tudjuk azonban, hogy még többet kell tennünk: most nem szabad se megállni, se lassítani".

Az MSZP választási programja szerint Magyarországon "még ma is egyszerre van jelen a tegnap és a holnap Magyarországa: siker és csalódás, felemelkedés és leszakadás, lendület és lemaradás".

Az Erős köztársaság, sikeres Magyarország címet viselő dokumentum hangsúlyozza: "százezrek érzik úgy, hogy a holnap még mindig másnak hoz javulást, és a közös sikernek ők csak a kovácsai, de nem haszonélvezői. Mi, baloldali magyarok, ebbe nem nyugszunk bele".

A nagyobbik kormánypárt szerint éppen ezért fontos a közösség összetartása, a köztársaság ereje és az egyén szabadsága. "Nekünk az a valódi siker, ami közös. Márpedig a gazdaság növekedésével, az infláció leszorításával,
illetve a jövőbeni fejlesztések megalapozásával Magyarország valódi sikert ért el".

Hol van Magyarország jövője?

Gyurcsány Ferenc kormányfő-jelölt korábban azt mondta: Magyarországnak a gépgyártásban, a gyógyszeriparban, az információs technológiában és a biotechnológiai iparban van jövője.

Az oktatásról szólva Gyurcsány Ferenc elmondta: a jövőben 50 százalékkal kell növelni az egyetemeken és a főiskolákon a fizikai, matematikai, számítástechnikai, a kémiai és a nyelvi és a mérnöki képzésben résztvevők számát.

A miniszterelnök beszélt még az infrastrukturális fejlesztésekről is. Mint mondta, a cél az, hogy az ország lakosságának 90 százaléka 30 percen belül elérjen egy gyorsforgalmi utat.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: híd épül a Dunán Győrben, Komáromnál. Az M0-ás úthoz és Aquincumhoz is építenek hidat. A Tiszán pedig Szolnoknál és Szegednél épül új híd. Elmondta azt is, hogy az útfelújítást a vasút fejlesztése követi.

Euró 2008-ig

Hiller István pártelnök szerint ha az MSZP újra kormányra kerül, az ország 2008-ig teljesíti az euró bevezetésének feltételeit. Az inflációt 2-3 százalékon tartják, erős, takarékos államot építenek ki, és megteremtik a kisebb parlament felállításának feltételét.

Kiemelt figyelmet fordítanak a nyugdíjasokra, megszüntetik a nyugdíjrendszer évtizedek óta felhalmozódott igazságtalanságait. Hatékonyabbá teszik az egészségügyet, amely nem csak a gyógyításról, hanem a megelőzésről is szól majd.

A címlapról ajánljuk