eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Mikola "életvédő programjának" része a határon túliak szavazójoga

Mikola István, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje saját véleményeként beszélt a határon túli magyarok szavazójogáról a Fidesz vasárnapi kongresszusán.

A politikus azt mondta, hogy az életvédő programok hirdetését tekinti feladatának.

"Életvédő program a nemzeti együvé tartozás, én pedig egy Mikola István által készített beszédet mondtam, nem szerepel a Fidesz programjában" - közölte.

A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje hozzátette: nagyon reméli, hogy "nem fog a média előjönni megint a 23 millió románnal való ijesztgetéssel".

Hozzátette: vasárnap sok minden másról is beszélt, "ami nagyon fontos, és a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségnek a programjában is szerepel".

A Fidesz vasárnapi kongresszusán Mikola István a többi között arról beszélt, hogy ha négy évre nyerni tudnának, és utána az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnának adni, és ők is szavazhatnának, akkor húsz évre minden "megoldódna".

A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjének a határon túli magyarok állampolgárságával összefüggő kijelentését az MSZP, az SZDSZ és az MDF is elítélte.

Rogán Antal, a nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke azt mondta: a Fidesz nem akar választójogot adni a határon túl élő magyaroknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×