INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Április 2: a demonstrációk napja

InfoRádió / MTI
A választások első fordulója előtt egy héttel ugyanazon a napon tart nagygyűlést a fővárosban a két nagy párt. Gyurcsány Ferenc szocialista kormányfő-jelölt úgy fogalmazott, hogy a baloldal dolga lesz megvédeni a köztársaságot, a jogállamot, a szabadságot, a becsületet és a tisztességet. Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje azt mondta: azokat várják rendezvényükre, akik félelem nélküli Magyarországot akarnak.

Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a párt vasárnapi kongresszusán bejelentette, hogy április első vasárnapjára nagygyűlést szerveznek a fővárosban.

A pártelnök azt mondta: ki kell állni a béke, az egyetértés és a jóakarat értékei mellett. Hozzátette: legyen április másodika a szolidaritás napja.

MSZP: a köztársaságért aggódókat várják

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hétvégi miskolci kampányrendezvényén jelentette be, hogy a köztársaságért aggódókat várja a fővárosi nagygyűlésre.

Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: a baloldal dolga lesz megvédeni a köztársaságot, a jogállamot, a szabadságot, a becsületet és a tisztességet.

Gál J. Zoltán, az MSZP kampányának kommunikációs vezetője meggondolatlannak nevezte a Fidesz elnökének bejelentését a fővárosi nagygyűlésről.

SZDSZ: nem lehet félelmet kelteni

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke úgy nyilatkozott: a liberálisok szerint nincs helye ilyen mértékben a politikának az utcán és nem lehet félelmet kelteni az emberekben, illetve előidézni kezelhetetlen helyzeteket.

MDF: nem szerencsés

Katona Kálmán, az MDF Országos Választmányának elnöke szerint nem szerencsés az utcai erődemonstráció.


A címlapról ajánljuk