eur:
393.77
usd:
365
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Április 2: a demonstrációk napja

A választások első fordulója előtt egy héttel ugyanazon a napon tart nagygyűlést a fővárosban a két nagy párt. Gyurcsány Ferenc szocialista kormányfő-jelölt úgy fogalmazott, hogy a baloldal dolga lesz megvédeni a köztársaságot, a jogállamot, a szabadságot, a becsületet és a tisztességet. Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje azt mondta: azokat várják rendezvényükre, akik félelem nélküli Magyarországot akarnak.

Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a párt vasárnapi kongresszusán bejelentette, hogy április első vasárnapjára nagygyűlést szerveznek a fővárosban.

A pártelnök azt mondta: ki kell állni a béke, az egyetértés és a jóakarat értékei mellett. Hozzátette: legyen április másodika a szolidaritás napja.

MSZP: a köztársaságért aggódókat várják

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hétvégi miskolci kampányrendezvényén jelentette be, hogy a köztársaságért aggódókat várja a fővárosi nagygyűlésre.

Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: a baloldal dolga lesz megvédeni a köztársaságot, a jogállamot, a szabadságot, a becsületet és a tisztességet.

Gál J. Zoltán, az MSZP kampányának kommunikációs vezetője meggondolatlannak nevezte a Fidesz elnökének bejelentését a fővárosi nagygyűlésről.

SZDSZ: nem lehet félelmet kelteni

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke úgy nyilatkozott: a liberálisok szerint nincs helye ilyen mértékben a politikának az utcán és nem lehet félelmet kelteni az emberekben, illetve előidézni kezelhetetlen helyzeteket.

MDF: nem szerencsés

Katona Kálmán, az MDF Országos Választmányának elnöke szerint nem szerencsés az utcai erődemonstráció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×