eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kóka vizsgálatot indít 2002-es kifizetések ügyében

A gazdasági és közlekedési miniszter vizsgálatot rendelt el a Széchenyi-terv programjából 2002 április-májusában, az Orbán-kormány idején, de már az elvesztett parlamenti választások ismeretében odaítélt 27,7 milliárd forinttal összefüggésben.

Kóka János szerint felmerült a gyanúja, hogy a közpénzeket nem vállalkozás-fejlesztési célra, és részben bűnözői csoportoknak is juttatták.

A miniszter elmondta: négy napja értesült arról, hogy egy vélhetően bűnözői társaság 87,7 millió forint támogatást kapott a Széchenyi-terv programjából törvénytelenül, ráadásul a cég akkor már felszámolás alatt állt.

Kóka Jánosazt mondta: ha szükséges, akkor a támogatás átvevőinél csalás, sikkasztás gyanújával, a kifizető részéről pedig hanyag vagy hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a tárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×