eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Új buszok a fővárosban

A BKV 50 darab új Volvo buszt helyez forgalomba jövő hét elejétől. Donáth Zoltán, a közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak elmondta, hogy a cég buszparkjának átlagéletkora 13 év, de a jövő évtől ezer darabos buszvásárlást terveznek.

Új Volvo buszokkal utazhatunk a jövőben a 103-as, vagy a 73-as járatokon. Lecserélik a járműveket a 85-ös, az 51-es, a 151-es, az 54-es, a 138-as és a 42-es busz vonalán is. A BKV egy új járatot is elindít Ferihegyre 200-as számmal.

A járművek egyenként 65 millió forintba kerültek, a 3,3 milliárd forintos vételárat 10 év alatt, kedvezményes kamatok mellett fizeti ki a közlekedési vállalat.

A régi Ikarus buszokat még nem selejtezik ki egy ideig, nyáron, a metrófelújítás alatt ezek szállítják majd az utasokat.

Donáth Zoltán elmondta azt is: a közlekedési vállalatnak jelenleg 1400 busza van, ezek átlagos életkora 13 év. Februárban azonban a közgyűlés egy 1000 autóbusz és trolibusz beszerzéséről szóló fejlesztési programot fogadott el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×