eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Áder: húszezer kátyú január óta

Az ország és a főváros közútjain található kátyúk eltüntetésére tett korábbi ígéretét kérte számon a kormányfőn a Fidesz frakcióvezetője. Áder János egy felmérésre hivatkozva közölte: 20 ezer kátyú keletkezett január elejétől az utakon.

A miniszterelnök január elején azt ígérte, a kátyúvonalon tett bejelentés után 1-2 órával megkezdik az úthiba kijavítását - közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Áder János hozzátette: a bejelentéskor ott volt Vajda Pál főpolgármester helyettes, aki öt nappal azután azt mondta a Magyar Távirati Irodának: nem felel meg a valóságnak, hogy a kormányfő a kátyúk két órán belüli kijavítását ígérte volna az ország és Budapest összes útján.

Áder János egy felmérésre hivatkozva közölte, Magyarország útjain 20 ezer kátyú keletkezett az év eleje óta, majd azt kérdezte: mit akar tenni a miniszterelnök annak érdekében, hogy ha nem is egy-két órán belül, de egy-két nap alatt javítsák ki a kátyúkat? Mit kíván tenni azért, hogy párttársa ne tagadja le azt, amit néhány nappal ezelőtt mondott?

Áder János hozzátette: az európai parlamenti választások előtt Demszky Gábor főpolgármester - aki 2004-ben az SZDSZ listáját vezette - azt ígérte, hogy 2004 júliusáig eltüntetik az összes kátyút.

Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára azt mondta, a kátyúvonalon tett bejelentés után egy-két órán belül a szakemberek felmérik a kárt, majd megszüntetik az úthibát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×