eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány ismét tárgyaltatná az ügynöktörvényt

A következő Országgyűlésnek újra kell tárgyalnia az ügynöktörvényt - mondta a miniszterelnök az alapításának 250. évfordulóját ünneplő Magyar Országos Levéltárban tett látogatásakor.

A miniszterelnök a látogatás utáni sajtótájékoztatóján közölte: az egyeztetést annak a törvényjavaslatnak az alapján kellene újrakezdeni, amelyet az MSZP frakciója nyújtott be.

A mindenkori központi kormányzat iratait őrző, a budavári Bécsi kapu téren található intézmény március 1-jén ünnepli alapításának évfordulóját; a kormányfő ebből az alkalomból tett látogatást a létesítményben.

A kormányfő az eszmecsere utána a sajtót úgy tájékoztatta, hogy a levéltár három kihívás előtt áll: az iratok tárolásához bővíteni kell a már meglévő óbudai raktárépületet; digitalizálni kell egy sor anyagot az állagromlás megelőzésére és fel kell újítani az első világháború alatt emelt budavári épületet.

"Aki nem tartja becsben és nem ismeri saját múltját, az nyilván bizonytalan a jelenét és döcögős a jövőjét illetően" - fogalmazott.

Gecsényi Lajos főigazgató elmondta: Gyurcsány Ferenc személyében első ízben látogatta meg hivatalban levő kormányfő a levéltárat. Az intézmény vezetője az Aranybulla egy fakszimile kiadását adta ajándékba a vendégnek.

A miniszterelnök megtekintett néhány úgynevezett Királyi Könyvet, valamint történelmi minisztertanácsi jegyzőkönyvet, amelyeket a kutatóteremben állítottak ki.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×