eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma

Félmilliós büntetés a kereskedőnek, mert nem szolgálta ki a romákat

A megalakulása óta eltelt egy év alatt csaknem 500 beadvánnyal fordultak az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

Gyarmati Edit főosztályvezető elmondta: a legtöbb bejelentés a munka világával összefüggésben érkezett.

Hozzátette: az ügyek közül 144 alkalommal született közigazgatási határozat. Kilenc esetben állapították meg az egyenlő bánásmód megsértését, három ügyben bírságot, két alkalommal pedig az elmarasztaló határozat nyilvánosságra hozataláról döntöttek.

A legnagyobb bírság összege nem jogerősen, 500 ezer forint volt. Ezt egy kereskedőre szabta ki a hatóság, aki nem akart kiszolgálni egy roma családot.

Négyszázötvenezer forintos bírságot szabtak ki egy utazási irodára is, amiért több, 50 év feletti dolgozót bocsátott el, bizonyíthatóan életkoruk miatt.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×