eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Követeléskezelő hajthatja be a parkolási pótdíjakat

A Centrum Parkoló Rendszer Kft. helyett egy követeléskezelő cég szólítja fel az autósokat: fizessék be pótdíjaikat, ellenkező esetben peres úton hajtja be a követeléseket. Az eljárást jogszerűtlennek tartja az adatvédelmi biztos és az InfoRádió által megkérdezett ügyvéd is.

Idén novemberben a Centrum Parkoló Rendszer Kft. eladta az Instrum Justitia Követeléskezelő Rt.-nek mintegy 52 ezer adós 2,7 milliárd tőkeértékű adóságát. Ezt követően a követeléskezelő cég elkezdte postázni a fizetésre felszólító leveleket.

Magyar György ügyvéd az InfoRádióban azt mondta: nem jogos a követeléskezelő eljárása, az esetleges pert az autósok meg fogják nyerni.

A behajtó cég nem tudja a bíróság előtt bemutatni, milyen alapon hatalmazták fel az adósság beszedésére – jelentette ki Magyar György.

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos az InfoRádiónak elmondta: a Centrum nem adhatta volna át a követeléskezelőnek az autósok személyes adatait.

A követelés érvényesítésének átadása is csak abban az esetben jogszerű, ha ehhez az adósok hozzájárulnak – hangsúlyozta az adatvédelmi biztos.

A Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásának elnöke szerint az adatvédelmi biztos téved, a Centrum az adósok engedélyének kikérése nélkül is jogosan adta át azok adatait a követeléskezelő cégnek.

Fürst György kijelentette: az Instrum Justitia csak az adatok birtokában képes behajtani a követeléseket, és ez a cég értesíti majd az adósokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×