eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter részleteket osztott meg az ukrajnai kapcsolatfelvételről

Nem értett egyet kampánytanácsadói ötletével - fejtette ki egy videóban.

Vasárnap a közösségi oldalán jelentkezett élőben Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje. A számos téma mellett, amit érintett, beszélt arról is, hogy stábja felvette a választás előtt a kapcsolatot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök munkatársaival.

A videó végén, egy kérdésre adott válaszok között, az 1:24:05-től hallható részben a politikus arról beszél, hogy a kampánystáb úgy gondolta, jó lenne, ha videókapcsolaton keresztül beszélne Zelenszkijjel - szúrta ki a hvg.hu.

"Rögtön mondtam, hogy minden nagyrabecsülésem Zelenszkij elnök úrnak, de hogyha egy ilyen beszélgetést megszervezünk, a Fidesz-propaganda azt fogja hazudni: most szervezi, hogy katonákat küldjünk oda. Mondtam nekik: nem tudtok a Fidesz agyával gondolkodni, nem vagytok annyira gonoszak, mint Orbán Viktor meg Rogán meg a Habony-művek."

Ám mire kifejtette álláspontját, már meg volt szervezve a beszélgetés - mondta a felvételen. Volodimir Zelenszkijjel végül nem tudtak beszélni, mert bombariadó volt Kijevben.

"Egyébként nagyon nagy örömmel beszéltem volna vele" - tette hozzá Márki-Zay Péter.

Kiemelte, hogy nem küldött volna katonákat Ukrajnának és a gázt sem zárta volna el, ha megválasztják, de úgy vélte, a valóság nem számított.

"Az számít, hogy milyen hazugságokat lehet ráépíteni" – mondta, hozzátéve: "Sajnos nem beszéltem Zelenszkij úrral, de nagyon nyitott lennék rá."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×