eur:
392.38
usd:
373.07
bux:
55830.05
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter: valamelyik ellenzéki párt állhat a friss Závecz-felmérés mögött

Lehet úgy értelmezni, hogy megkezdődött a bűnbakkeresés, és valamelyik párt állhat amögött a felmérés mögött, mely szerint Márki-Zay Péter a miniszterelnöknél, sőt az ellenzéki pártvezetőknél is jóval népszerűtlenebb – mondta egy kérdésre válaszolva az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az InfoRádióban. "Én feltételezem, hogy valamelyik ellenzéki párt állhat a Závecz-kutatás mögött" – közölte az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában.

Závecz: A vidéki szavazók Karácsonyt és Fekete-Győrt is jobban kedvelik Márki-Zay Péternél címmel közölte a Telex kedden a közvélemény-kutató legfrissebb felmérését, amely szerint az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje nemcsak Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben van jelentős hátrányban alig négy héttel az országgyűlési választások előtt, hanem még az ellenzéki oldalon sem tudta magát elfogadtatni. Márki-Zay Péter korábban azt mondta, hogy mintegy 40 százalék körüli esélye van a győzelemre, a Medián kutatása szerint nagyjából most 12 százalékpont a Fidesz előnye, és az olló nem záródik, hanem nyílik.

A felvetésre, hogy a Závecz Research jelentésével megkezdődött-e a bűnbakkeresés egy esetleges választási vereség utáni időszakra, Márki-Zay Péter így válaszolt az InfoRádió Aréna című műsorában: "Lehet így értelmezni, sőt

én feltételezem, hogy valamely ellenzéki párt állhat a Závecz-kutatás mögött,

és valószínűleg a Telex is, amely tényleg ezzel a címmel hozta le."

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint annyi hihető ebből a felmérésből, hogy holtversenyben az ellenzéki szavazók körében ő a legnépszerűbb politikus, a fideszesek körében pedig a legnépszerűtlenebb.

A kérdésre, hogy vajon melyik ellenzéki párt állhat a kutatás mögött, azt felelte, ezzel nem akar foglalkozni, ahogy a kutatás többi eredményével sem, és meg is indokolta, hogy miért.

"Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat. Én viszonylag rossz vagyok közvélemény-kutatások megnyerésében, soha eddig közvélemény-kutatást még nem nyertem" – mondta, és felidézte, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester-választásokon sem az ő győzelmét jelezték a közvélemény-kutatók, és "egyetlen kutató nem jelezte azt sem, hogy párt nélküliként, civilként, jobboldaliként, függetlenként, keresztényként meg tudom nyerni a Fidesz által baloldalinak nevezett előválasztást".

"Én abban a szegény, szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy egyszerű földi haladóként, függetlenként én közvélemény-kutatást még sosem nyertem, a másik oldalon viszont választást meg még sosem veszítettem el, mind a hármat, ahol én elindultam, megnyertem, úgyhogy

én nem abból indulok ki, hogy nem tudom kinek a megrendeléséből Závecz Tibor milyen kutatást hozott ki és, hogy ezt a Telex hogyan minősíti"

– jelentette ki Márki-Zay Péter.

A politikus a fenntartásait hangoztatva azt is megjegyezte, ugyanez a kutatóintézet az előválasztás második fordulója előtt még fényes Dobrev Klára-győzelmet is jósolt.

"Hadd ne abból induljak ki, hogy ki kit fizet milyen kutatásokért, hanem az egyszerű tényből: nem látom azt, hogy 2018 óta a magyar társadalomban a Fidesz népszerűsége előretört volna" – mondta Márki-Zay Péter.

A teljes beszélgetést szerda este hat órától hallgatható meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×