eur:
389.2
usd:
363.48
bux:
68098.31
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: atv.hu

Márki-Zay Péter: több alkalommal valóban szerencsétlenül és félreérthetően fogalmaztam

Ha kedd, akkor Márki-Zay Péter az ATV-ben. Az ellenzéki miniszterlnök jelölt február 25-én hirdet programot, de árnyékkormányt nem. Elismerte, hogy a kampányban több alkalommal szerencsétlenül, félreérthetően fogalmazott. Bejelentette, hogy határidőre meglesz a közös ellenzéki lista.

Róna Péterről, az ellenzék államfőjelöltjéről azt mondta, hogy azért esett rá a választás, mert mögötte tudott felépülni konszenzus, „nem mellékesen, a devizahitelesekért is sokszor felemelte a hangját.” Márki-Zay Péter megemlítette, hogy jó ideje munkakapcsolatban állnak, és már az előválasztás során is nyíltan támogatta őt a közgazdász, közös fórumuk is volt – írja az atv.hu.

Hódmezővásárhely polgármestere az ATV műsorában

nem vitatta, hogy több alkalommal szerencsétlenül, félreérthetően fogalmazott a kampány során már,

de amíg szerinte őt csak ezzel az egy-két, rosszul megfogalmazott mondattal tudják vádolni, addig a másik oldal, azaz a kormánypártok „tönkretették az országot, tönkre vágták az egészségügyet, az oktatást”.

Márki-Zay Péter nem aggódik amiatt, hogy hétfőn a ZRI Závecz Research Intézet jött ki egy olyan kutatással, miszerint nem áll jól az ellenzék. „Az én meggyőződésem, hogy ez nem így van. Most hogy elindult a kampány, mi hamarabb összeszedtük az ellenzéki ajánlásokat, mint a Fidesz. Hét óra alatt összeszedtünk 200 ezer aláírást” – fogalmazott a politikus hozzátéve: egyetlen nap alatt 20 millió forint feletti adomány érkezett hozzájuk, illetve már nyolcezer aktivistájuk van.

Azzal a kérdéssel kapcsolatban, meglesz-e a közös lista a héten, úgy fogalmazott: „erre semmiféle garanciát nem tudok vállalni, de arra igen, hogy határidőre meglesz. De ezek lényegtelen kérdések.” Márki-Zay Péter február 25-én tart majd programismertetést, de azt is elárulta, hogy nem lesz árnyékkormány, mivel szerinte

„előbb a választást kell megnyerni, utána lehet pozíciót osztani.”

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábban már tett utalást arra, hogy egy blog három kormánypárti homoszexuális politikusról fog „botrányos” anyagokat publikálni. Ezzel kapcsolatban most azt mondta, „folyamatosan kapjuk ezeket az információkat”, de azt nem árulta el, ezek az infók honnan érkeznek. Három miniszterről van szó tudomása szerint, és azt is hozzátette, hogy Az ördög ügyvédje – a Borkai-botrányt robbantó blog – fogja ezeket tudomása szerint nyilvánosságra hozni.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×