eur:
391.1
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Az angol rendőrség blamázsa: járókelők találták meg az eltűnt anya holttestét

Folyik az egymásra mutogatás Nagy-Britanniában azt követően, hogy két helyi ember találta meg egy három hete eltűnt nő holttestét. Nicola Bulley története, a helyi rendőrség, az amatőr szakértők és a kommentátorok nyilatkozatai folyamatosan a híradások élén szerepeltek.

Eljött a szomorú bizonyosság a Lancashire grófságbeli Nicola Bulley családja számára, miután megtalálták és azonosították a kutyája sétáltatása közben eltűnt kétgyermekes anya holttestét. Előtte azonban a sokáig hiábavalónak tűnő keresés során elszabadult indulatok nyomot hagyhatnak azon, mit oszt majd meg a jövőben a rendőrség, amikor eltűntek után kutat.

A 45 éves édesanya január 27-én reggel, a családi kutyával indult sétára az észak-angliai St. Michael’s on Wyre faluban a folyó mentén. Miközben a jelzálogszakértő telefonja még rá volt kapcsolódva egy konferenciahívásra, az eszközt egy part menti padon találták meg, az ott szaladgáló kutyával együtt.

Ezek után 23 napig keresték rendőrök, búvárok, magánnyomozók és önjelölt kutatók. Utóbbiak környékbeli elhagyott házakba törtek be és összeesküvés-elméleteket is elkezdtek terjeszteni, miközben a kutatásaikat a TikTokra posztolták ki.

Végül vasárnap két sétáló látott meg egy, részben a növényzet által elfedett holttestet a folyó egy másfél kilométerrel távolabb lévő szakaszán a vízben.

Addigra a brit közvélemény egy része egyre kritikusabban szemlélte a helyi rendőrséget, amely rendszeres sajtótájékoztatókkal próbálta azt a benyomást kelteni, hogy tudja, mit csinál. Az, hogy Nicolát olyan helyen fedezték fel, amelyet már egyszer átkutattak a rendőrök, a búvárok, egy független magánbúvár cég emberei és a helyi lakosok is, felvetette a kérdést, hogy miért nem találták olyan sokáig.

A Specialist Group International nevű magánkutató cég feje, Peter Faulding úgy nyilatkozott:

száz százalékig biztos benne, hogy Nicola nem volt a keresett szakaszon, és hogy „talán soha nem találják meg”.

Ugyanilyen határozottsággal mondta Paul Ansell, a nő élettársa, hogy partnere nem esett a folyóba.

A lancashire-i rendőrség közben kemény bírálatokat kapott, mert nyilvánosságra hozta azt, amit élettársa mondott nekik arról, hogy a klimax hatásai miatt az asszonynak alkoholproblémái voltak. Emiatt keményen kérdőre vonta őket Suella Braverman brit belügyminiszter, mire a hatóság közölte, hogy belső vizsgálatot tart a személyes információ kiadásáról.

Úgy tűnik, az esetből senki sem jött ki jól, de a rendőrökön verik el a port. Nusrit Mehtab, a londoni hatóság volt vezető nyomozója úgy fogalmazott: az angol és walesi rendőri erőknek „abszolút van tanulni valója”. Az első dolog, mondta:

nem szabad engedni, hogy egy „rossz médiastratégia” mellett a TikTok diktálja a nyomozás menetét.

„Megengedték, hogy a közösségi média jelölje ki a nyomozás prioritásait, személyes adatokat adtak ki, ami miatt legközelebb az emberek visszatartják azokat” – vázolta fel, hogy mire kell odafigyelni a rendőröknek a jövőben.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×