eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Szlovákia várja az egész világot

Hoki-vb-nek ad otthont május derekán északi szomszédunk, modern, biztonságos, természeti és kulturális kincsekben gazdag országként kívánva mutatkozni.

Végéhez közelednek a május 10-e és 26-a közötti, pozsonyi és kassai rendezésű jégkorong-világbajnokság előkészületei. A szervezők modern, biztonságos, természeti és kulturális kincsekben gazdag országként kívánják bemutatni Szlovákiát. A cél a 2011-es hokivébé idején elkönyvelt látogatottsági mutatók megdöntése.

A világbajnokság iránt jelentős az érdeklődés.

A szlovák és a cseh jégkorong-válogatott mérkőzéseire szóló jegyeket már mind elkapkodták

a hoki szerelmesei. A szervezőbizottság már a pozsonyi és a kassai jégcsarnokot is birtokba vette. A létesítményekben jelenleg az utolsó simításokat végzik a csapatok, a vendégek, a sajtó és a szurkolók számára előkészített terepen. Pozsonyban a padlóburkolat felújítása zajlik, új világítást és palánkot kapott a jégcsarnok. Kassán már február elején kicserélték a palánkot, s az aréna külső falára a jégkorong-világbajnokság színeiben pompázó új palást került.

„Kassán a pálya megvilágításának finomhangolása történik, kiegészítik az öltözők felszerelését, és az utolsó munkálatok folynak a sajtóközpontban. Pozsonyban már készen áll az akkreditációs központ. A palánkcserét követően már megkezdődött a műjégpálya fagyasztása. Még a padló és az informatikai infrastruktúra cseréje van hátra” – mondta el a hokivébé szervezőbizottságának elnöke, Igor Nemeček.

A jégkorongozók, az egyes válogatottak stábtagjai és a Nemzetközi Jégkorongszövetség képviselői számára már készen állnak a szállodák. Az idelátogatókat számos kísérőrendezvény várja, illetve

Pozsonyban az Istropolisnál, míg Kassán a Kultúrparknál szurkolói zónákat is kialakítanak.

A szervezők közölték, hogy mindenki, aki a tömegközlekedési eszközöket választja, és

az adott meccsnapi mérkőzésre szóló érvényes jegyet mutat fel, díjmentesen utazhat.

A stadionok és a városközpontok környékén kialakuló forgalmi dugókat elkerülendő, a vébé mindkét helyszínén több óvintézkedésre kell számítani. Pozsony város rendőrsége az országos rendőrfőkapitánysággal együttműködve a rend fenntartásáról gondoskodik a stadion környékén, a résztvevő csapatok és a mérkőzésekre idelátogató szurkolók szálláshelyei közelében, továbbá a Nagyszombati vámnál felállított szurkolói zónánál. A belváros utcáin és a vasúti főpályaudvaron is jelentősebb számú járőregységek cirkálnak majd. Kassán a szokványosnál napi 50 fővel több rendőr fog szolgálatot teljesíteni, és 200 térfigyelő kamerával több pásztázza majd a város utcáit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×