INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

kassa

2022.03.09. 13:54

A háborús menekültáradat miatt humanitárius katasztrófa fenyeget Kassán

A város polgármestere szerint megfelelő állami koordinációs csapat, hatékony támogatás, tájékoztatás és menedzselés híján a város már nem bírja a rá nehezedő nyomást. Kassán keresztül menekültek tízezrei áramlanak Szlovákia belsejébe. A nyugat-szlovákiai idegenrendészeteken pedig egyre több ideiglenes menedék iránti kérelmet vesznek nyilvántartásba. Szlovákiába a háború kitörése óta 153 ezer menekült érkezett Ukrajnából.
2021.09.15. 09:41

Ferenc pápa: hiába van a nyakunkban a kereszt, ha...

"Az emberek nyakában, az otthonokban és a járművekben is ott a kereszt, de nincs haszna, ha nem nyitjuk meg a szívünket előtte” – üzente Ferenc pápa szlovákiai látogatásának harmadik napján Eperjesen, ahol Aranyszájú Szent János szerinti bizánci liturgiát vezetett. Majd Kassára látogatott, ahol Szlovákia legnagyobb, romák által lakott lakótelepén mondott beszédet.
2021.01.08. 20:44

Szlovákia: tömeges tesztelés, csoportos oltás

Három szlovákiai városban tartanak tömeges tesztelést a hétvégén, hogy kiszűrjék a koronavírussal fertőzötteket. A tesztelés minden esetben ingyenes lesz. Az egészségügyi tárca közben bővítette az oltásra jogosultak körét. Mostantól már beoltathatják magukat azok az egészségügyi képzésekben részt vevő hallgatók is, akik a képzés során érintkeznek páciensekkel, továbbá a kórházi takarítók is.
2020.11.30. 08:07

Áll Pozsony és Prága karácsonyfája, de alig lesz, aki megcsodálja

Felállították Pozsony karácsonyfáját a város Fő terén. Idén a járványhelyzet miatt azonban elmarad a hagyományos karácsonyi vásár, de a Dunaparton adnak egy kis ízelítőt az adventi hangulatból. A cseh fővárosban ugyancsak elmarad a látogatók tízezreit vonzó karácsonyi vásár.
2020.01.27. 10:02

Kibővült a Márai Emlékkiállítás Kassán

A Márai Sándor Emlékkiállítás megnyitásának első évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából új helyiséggel bővült a kassai Mészáros utcában megtekinthető Márai-tárlat. A múzeumpedagógiai segédeszközök és fejlesztések megvalósítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával jött létre.
2020.01.22. 17:32

Váratlan pillanatban és helyen ütötte fel fejét a veszélyes kór

Az Európai Bizottság egy hónappal ezelőtt, 2019 december közepén döntött úgy, hogy Szlovákia már nem számít sertéspestissel fertőzött területnek, most mégis visszatért a kór északi szomszédunkhoz. A Kassa-vidéki járásban is felütötte ugyanis a fejét az afrikai sertéspestis, amely korábban Szlovákia területén csak a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásban fordult elő.
2019.11.07. 08:18

A Vatikán döntött: magyar védőszentje lesz Kassának

Árpád-házi Szent Erzsébet lesz Kassa védőszentje a kassai érsekség kérése és a vatikáni jóváhagyás következtében. A védőszentség egyik apropója, hogy 2019-ben Kassa az Európai Önkéntesség Fővárosa.
2019.09.05. 13:00

Aggódnak a vaddisznók elszaporodása miatt

A vadászterületekre való bejárási tilalmat rendeltek el néhány Kassától délre fekvő településen az afrikai sertéspestis terjedésére hivatkozva. A vaddisznók elszaporodása miatt Kassán is nagy az aggodalom. Az állatok már nappal is bemerészkednek az egyik városszéli lakótelepre.
2019.07.31. 19:05

Szlovákiában komoly áldozata lehet az amerikai védővámoknak

A kassai U.S. Steel vállalat a napokban jelentette be, hogy 2021-ig 2500 fővel fogja csökkenteni az alkalmazottai számát az acélműben, illetve annak leányvállalataiban. Májusban és júliusban az alkalmazottak csak heti négy napot dolgoztak.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018