eur:
393.3
usd:
367.95
bux:
66092.82
2024. április 24. szerda György
A fogadóirodák is örülnek az új hercegi babának

A fogadóirodák is örülnek az új hercegi babának

Vilmos és Kate udvartartása, a hercegi pár lakóhelyén, a londoni Kensington Palotában jelentette be hétfőn, hogy gyermeket várnak, a hercegnő reggelente terhességi rosszullétektől szenved. Így volt ez az előző két szülés alkalmával is.

A királynő, a királyi család és Kate hercegnő hozzátartozói egyaránt örömmel fogadták a harmadik gyermek érkezéséről szóló bejelentést.

A harmincöt éves Kate a hercegi pár júliusi, lengyelországi látogatása során tett célzást arra, hogy áldott állapotban van. Amikor kapott ajándékba egy plüss játékállatkát, odafordult kisfiához, a négyéves György herceghez és megjegyezte:

"Hát akkor jó lesz gondoskodni egy új testvérkéről."

Immár hivatalos a hír, a 2013-ban született György, aki csütörtökön megy először óvodába, és a 2015-ben született Charlotte, testvérkét kap.

Érdekes, hogy amikor a hitvesével egyidős Vilmos herceget 2012-ben, szingapúri útja során arról kérdezték, hány gyermeket akar, azt válaszolta: "talán kettőt".

A fogadóirodák is örülnek az új hercegi babának

Annak ellenére, hogy Kate hercegnő hyperemesis gravidarum-tól, tehát terhességi rosszullétektől szenved, sokan jósolták azt, hogy a hercegi pár nem áll meg két gyereknél. A királynőnek is négy gyermeke van és a második: Anna hercegnő, valamint a harmadik: András herceg között tíz év szünetet tartott.

Az újszülött ötödik lesz a trónutódlási sorrendben, Harry herceget még eggyel hátrébb szorítja. A hatvannyolc éves Károly walesi herceg az első ezen a listán, őt jelenleg Vilmos és a két kisgyerek: György és Charlotte követi.

Mint ilyenkor szokásos, lecsaptak a hírre a fogadóirodák.

Lehet fogadni arra, hogy az újszülött leány vagy fiú lesz, és mi lesz a neve.

Egyelőre leánygyermek születése estén az Aliz és az Erzsébet vezet, fiú esetében a Jakab (James) és érdekes módon a Donald, bár utóbbinak igen kevés az esélye. Amikor az elsőszülött György születését 2013-ba bejelentették, a fogadóirodák több mint egymillió fontsterlinget kerestek ilyen kérdések megtippelt válaszain. A mostani bejelentésre a cambridge-i hercegi pár többé-kevésbé rákényszerült, mert indokolniuk kellett, miért mondják le látogatásukat egy londoni gyermekgondozóban.

Kate hercegnő harmadik gyermeke, a tervek szerint a london-paddingtoni St. Mary Kórházban fog megszületni, ahol Károly és Charlotte is született.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×