eur:
390.19
usd:
365.23
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Diana hercegnő szexuális életéről és házasságáról derültek ki részletek

Elárulta a néhai Diana hercegnő bizalmát az a logopédus, aki beszédtechnikáját próbálta javítani, de kisziviárogtatta a közben készített hangfelvételeket. A közösségi médiában sokan bírálták Peter Settelenst, akinek felvételeit egy a hétvégén adásba kerülő, ellentmondásos dokumentumfilmben is felhasználták.

A Király beszéde című filmben az ausztrál logopédus György angol király egyik közeli bizalmasává válik, a való életben azonban egy hasonló viszony árulással végződött.

Legalábbis ezt állítják azok, aki szerint Petter Settelen elárulta a néhai Diana hercegnőt, aki azzal bízta meg: segítsen neki magabiztosabban beszélni nagy közönség előtt.

Settelen 1992-93 között készített videofelvételeket Dianával a hercegnő lakhelyéül szolgáló londoni Kensington-palotában, azzal a céllal, hogy fejlessze szónoki képességeit.

Csakhogy a szalagok valahogy kikötöttek egy olyan produkciós cégnél, amelynek dokumentumfilmjét, a "Diana: saját szavaival"-t megvásárolta az általában magát etikusnak és progresszívnek beállító Channel 4 brit téváadó.

Az ügy azért vet nagy hullámokat, mert a 20 éve autóbalesetben elhunyt Walesi hercegnő

a felvételeken őszintén vall házasságáról, afférjairól és szexuális életéről.

A Channel 4 "dinamitként" harangozta be a műsort, amiben elhangzik, hogyan "támadta le" Károly herceg leendő feleségét és hogyan csökkent le az intim együttléteik száma három hetente egy alkalomra. A hivatalosan pozitív színben emlegetett, de a brit közvélemény által ellentmondásosan megítélt Diana arról is beszél, hogyan szeretett bele egyre boldogtalanabb feleségként egy fiatal testőrbe és hogyan próbált eredménytelenül tanácsot kérni Erzsébet királynőtől, amikor megvallotta, nincs már szerelem a házasságában.

"Nem tudom, mit tegyek" - mondtam neki. "Nem tudom, mit kell tenned" - válaszolta

- hangzik el a felvételeken.

A Channel 4 tévét Diana testvére, Spencer gróf és mások arra kérték, hogy ne tegyék adásba a privát szféráját feltáró programot. “Nem számít, hogy 20 éve volt. Nem gondolnak arra, mennyi fájdalmat okoznak a családjának és a fiainak?” - jegyezte meg Rosa Monckton, a hercegnő egyik barátnője.

A bírálatokból nem csak a bizalmas felvételeket kiszivárogtató beszédtechnikus kapott. "Sokkoló, hogy egy tévéadó ennyire mélyre süllyedjen" - mondta Ingrid Seward, királyi életrajzíró, aki szerint ezzel "visszaélnek Diana örökségével".

A Channel 4 ugyanakkor azzal védekezett, hogy a film "kordokumentum", annál is inkább, mert a hercegnő csak egy nagy tévéinterjút adott élete során.

A nyilvánosság elé kerülő felvételeken Diana "élete legrosszabb napjának" nevezi az esküvője napját és őszintén vall arról, mekkora nyomást érzett, hogy naponta megfeleljen a "mesebeli hercegnő" imázsnak. Sejtetni engedi, hogy egyik testőrét megölhették és úgy állították be, hogy baleset történt.

Férjét, Károly herceget pedig úgy említi, hogy a trónörökös úgy képzelte: joga van házasságon kívüli viszonyhoz, miközben Diana esetében megelégedett azzal, hogy háromhetente éltek házaséletet. Sőt, Harry herceg születése után hét évig nem.

"Ha én írhattam volta a házasságom forgatókönyvét, akkor abban Károly elment volna a nőjével és soha nem tért volna vissza" - mondja még.

A felvételeket 2001-ben, egy rendőrségi házkutatás idején fedezték fel Diana volt komornyikja, Paul Burell otthonában. A szalagokat eladták az amerikai NBC tévének, amely már bemutatta azokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×