eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nem örülnek a Lufthansa alkalmazottai a spórolásnak

Nem örülnek a Lufthansa alkalmazottai a spórolásnak

A világ egyik legnagyobb légitársasága, a német Lufthansa elnöke a részvényesek évente tartott frankfurti közgyűlésén büszkén jelentette be, hogy cége teljesítette ígéretét és ismét nyereségessé vált. Utalt azonban arra is, hogy nem kíván babérjain pihenni, mert a versenytársak további megszorító intézkedésekre kényszerítik.

A Lufthansa – legalábbis átmenetileg – túljutott az anyagi légörvényen, amely már régóta tépázta a legnagyobb német légitársaságot. Így nem meglepő, hogy a részvényesek évi közgyűlésükön tapssal jutalmazták Carsten Spohr elnök bejelentését, amelyben örömmel állapította meg, hogy

vállalatának idei nyeresége elérte az 1 milliárd 750 millió eurót.

Anélkül azonban, hogy részleteket közölt volna, hangsúlyozta, hogy további takarékossági intézkedésekre van szükség, mert a Lufthansa csak így tudja megállni a helyét a fapados, valamint az Öböl menti arab országok államilag támogatott légitársaságainak kihívásával szemben.

Jól értesült források szerint több millió euró megtakarítását eredményezi majd a frankfurti légikikötőt üzemeltető társasággal kemény alkudozás után nemrég létrejött megállapodás, amely lehetővé teszi a Lufthansa számára a második legnagyobb európai repülőtér jobb kihasználását célzó hosszú távú tervezést.

Ennek ellenére a német légiforgalmi vállalat üzemi tanácsának egyik tagja tévényilatkozatában úgy vélte, rossz hangulat lett úrrá az alkalmazottak körében, és

már senkit sem ösztönöz jobb munkára az a tény, hogy a Lufthansánál dolgozik.

Nem örülnek a Lufthansa alkalmazottai a spórolásnak

Kiváltképpen a karbantartást végző mérnökök és technikusok körében tapasztalható az elkeseredés, ugyanis Carsten Spohr takarékossági intézkedései között szerepel a repülőgépek műszaki felújításának áttelepítése Németországból Manilába, Máltára vagy Szófiába.

Hasonló aggodalom uralkodott el a Lufthansa vendéglátó alvállalatának, az LSG Sky alkalmazottain is, mert úgy érzik, 2013-ban hiába mondtak le fizetésemelési igényükről, ugyanis Frankfurtban már egy önálló, jóval olcsóbb cég szállítja a fedélzeti ételeket és italokat az onnan induló járatok számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×