eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Pozsony: "136 ezer ember akaratát lehúzták a vécén"

A pozsonyi városi képviselő-testület több órás vita után nem hagyta jóvá a hazárdjátékok felszámolását célzó rendeletet. Annak ellenére sem, hogy több mint 130 ezer lakos írta alá az erre irányuló petíciót. A testület egy része a teljes körű felszámolást szorgalmazta, a többiek a szabályozást részesítették előnyben. Ivo Nesrovnal főpolgármester a képviselőket okolja az eredmény miatt.

A pozsonyi képviselő-testület maratoni, nyolcórás vita után szavazott a hazárdjátékok betiltásáról szóló rendeletről. Egy szavazat hiányzott ahhoz, hogy felszámolják a játéktermeket és nyerő automatákat a szlovák fővárosban.

Ivo Nesrovnal főpolgármester nem leplezte a szavazás eredménye miatti csalódottságát. Rámutatott, hogy több mint 130 ezer pozsonyi lakos írta alá a hazárdjátékok betiltását szorgalmazó petíciót. Nesrovnal a képviselőket hibáztatja.

 „Két héttel ezelőtt egyhangúan mandátumot kaptunk arra, hogy benyújtsuk a tiltásról szóló rendelkezést. Ugyanazok a képviselők, akik két hete felemelték a kezüket, ma teljesen máshogy szavaztak. Attól tartok, hogy ez a testület végső döntése“ – nyilatkozta Nesrovnal.

A szerencsejátékot ellenző városi képviselők Budapestet is felhozták példaként, ahol a belvárosi korzókról teljesen eltűntek a játéktermek.

 Az „Állítsuk meg a hazárdjátékokat“ aktivistái, Peter Beňa és Michal Svetko is csalódottak. „Szemmel látható, hogy a testület tagjainak nem érdekük képviselni Pozsony polgárait. Sokkoló, hogy 136 ezer ember akaratát lehúzták a vécén és kinevették őket“ – magyarázták az aktivisták, akik hozzájárultak az aláírásgyűjtéshez.

Azok a képviselők, akik nem értettek egyet a teljes körű tiltással, a hazárdjátékok szabályozása mellett érveltek. Ennek értelmében eltűntek volna a kis játéktermek a városból, a nagy kaszinók azonban tovább üzemelhettek volna. Martin Chren képviselő elmondta, szerinte hova vezet, ha betiltják a hazárdjátékokat.

 „Sokan közülünk ellenezték a teljes tiltást, amely megnyitná az utat a maffia és az illegális hazárdjátékok előtt. Ennek következményei, ahogy a külföldi példákból is látható, sokkal rosszabbak, mint a jelenlegi helyzet“ - mondta a képviselő.

Az aktivisták hozzátették, hogy folytatják a munkát, legközelebb azonban csak az önkormányzati választások után összeállt új képviselő-testülettel tárgyalnak.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×