eur:
394.58
usd:
370.87
bux:
66500.28
2024. április 16. kedd Csongor

Nem szabadul Clinton az email-botránytól

Hiába vezet Hillary Clinton a felmérésekben, két héttel az amerikai elnökválasztás előtt még mindig nem sikerült elterelnie a figyelmet a számára kínos, kiszivárogtatott email-ekről. Most kiderült: egyik tanácsadója is élesen bírálta.

Míg Donald Trump szép sorban magára haragította a muszlimokat, mexikóiakat, a nőket és általában a liberális érzelmű amerikaiakat, addig ellenfelének, Hillary Clintonnak is van gyenge pontja. Erről pedig nem más, mint egyik legközelebbi bizalmasa írt a Wikileaks által kiszivárogtatott email-ekben.

Neera Tanden, Clinton tanácsadója egy tavalyi üzenetben megjegyezte: „Senki sem ismeri őt olyan jól mint én és borzalmasak lehetnek a megérzései.”

Tanden John Podestának Clinton kampányfőnökének válaszolt, aki maga azt írta: „a csónak jócskán megtelt vízzel és nagyon nehéz lesz kiszivattyúzni azt. Ennek leginkább Hillary borzalmas, kampány előtti döntései, de nagy részben a megérzései az okai”.

A RealClearPolitics nevű szervezet szerint Clinton országos szinten 5,6 százalékot ver rá Donald Trumpra, a Fox News felmérése szerint viszont már csak 3 százalékkal előzi meg.

A kiszivárogtatott levelezésből kiderül, hogy Clinton tanácsadóit mennyire felzaklatta, hogy a volt külügyminiszter magán email-szervert üzemeltetett és nemzetbiztonsági szempontból bizalmas üzeneteket is küldhetett rajta keresztül.

További aggodalom forrása volt Clinton magyarázkodása, ami miatt a közvélemény egy része bizalmatlanul tekint rá.

„Hihetetlen a WikiLeaks” - mondta Trump egy kampánygyűlésen – „hihetetlen, hogy mit tudunk meg róla és az embereiről és hogy mit mondtak rá a háta mögött. Például azt, hogy rossz megérzései vannak.”

A Clinton-kampány Oroszországot vádolja azzal, hogy feltörte a demokrata vezetés postafiókját, Trumpot pedig úgy állítja be, hogy túlságosan közeli viszonyba került Moszkvával.

Már csak két hét van hátra a hivatalos voksolásig, de Clinton kerüli, hogy a WikilLeaks állításaira válaszoljon, kampánystábja pedig így fogalmaz: „nem foglalkoznak „lopott” dokumentumokkal és hozzátették: Oroszország a múltban is hamisított adatokat.

Trump azonban hirtelen ismét elemében érzi magát és Clinton pártbeli ellenfelét, Bernie Sanders idézte. Sanders áprilisban úgy fogalmazott: gondok vannak Clinton döntési képességével. „Valami nyilvánvalóan hiányzik nála”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×