eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Négyszáz magyar embercsempészt kaptak el

Az év eleje óta egyre kevesebb menekült érkezik Németországba. Ezzel egyidőben azonban emelkedett azoknak a száma, akik embercsempészek igénybevételével jönnek. A kancellár már jó ideje hadjáratot hirdetett az embercsempészek ellen, alighanem ennek eredményeként több mint háromezret sikerült lefülelni és őrizetbe venni. Berlinben a belügyminiszter most újabb tervet hozott nyilvánosságra az embercsempészés leküzdésére.

A polgárháború vagy a gazdasági kilátástalanság elöl menekülőkön élősködő embercsempészek elleni küzdelemben a német rendőrség egyre komolyabb sikereket könyvelhet el, ugyanis – mint Thomas de Maiziere elmondta – a múlt év során 3370-at sikerült letartóztatni. A legtöbb köztük szír volt, de közel 400 román és csaknem ugyanennyi magyar állampolgárra is több évi büntetés vár a német törvények súlyos megsértéséért.

A belügyminiszter úgy vélte, hogy ez az adat egyrészt a hatóságok eredményes munkáját dicséri, másrészt viszont arra is utal, hogy jelentősen emelkedett azoknak a száma, akik embercsempészek segítségével érkeztek Németországba. Márpedig – szögezte le Thomas de Maiziere, – a német hatóságok kizárólag a jogosultság és nem a pénztárca által biztosított lehetőség alapján döntenek a menedékjog megadásáról. Nem titok, hogy egyesek akár ötezer eurót is fizetnek azért, hogy embercsempészek segítségével bejussanak Németországba.

A belügyminiszter közölte azt is, hogy a német rendőrség a jövőben ügynökök beépítése révén próbál még sikeresebben fellépni az embercsempészés ellen. Erre most különleges anyagi keretet biztosítanak a rendőrség számára, amely részét képezi majd az illegális bevándorlás elleni küzdelemnek. A berlini kormány egyre inkább törvényes keretek közé akarja szorítani a menekültek befogadását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×