eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nehezebb lesz munkát vállalni Angliában

A Brexit-népszavazás eredményét jelentősen befolyásolta, hogy az átlag-angol általában ellenzi a túlzott méretű bevándorlást, tehát nem kívánta elfogadni az Európai Unió idevonatkozó szabályzatát és rendelkezéseit.

Sir David Metcalf, a Migrációs Tanácsadó Testület vezetője nyilatkozott úgy a Daily Telegraph napilapnak, hogy ha formailag is véglegessé válik a Brexit, akkor az uniós tagországokból alacsonyan képzettek csak engedéllyel jöhetnek Angliába munkát keresni.

A könnyen ellátható munkaköröket, mint például a kiszolgálók vagy bolti eladók munkahelyeit, brit álláskeresőkkel akarják betölteni. A kormány a túlzott mértékű bevándorlás megfékezését ígérte az uniós állampolgárok szabad munkavállalásának angliai megszűnte utánra, de a legfrissebb kimutatás szerint majdnem rekord-számú, több mint 300 ezer vendégmunkás érkezett idén a szigetországba, főleg Romániából és Bulgáriából.

Ez nagy terhet ró az egészségügyi ellátásra, az iskolákra, a lakáshelyzetre, még az infrastruktúrára is. Közben a nem Nagy-Britanniában született népesség nemzetiségi sorrendjében legelőre törtek a lengyelek, megelőzték az indiaiakat. 851 ezerre nőtt az itt élő lengyelek száma.

Mintegy 8 és fél millió külföldi születésű lakosa van a szigetországnak, közülük immár minden tizedik lengyel. Utánuk következnek az indiaiak, a pakisztániak és az írek, s már a románok is a hatodik helyen állnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×