eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Menekülteket kínzott a hannoveri rendőr

Berlinben a rendőrség vezetője a történtek maradéktalan felderítését helyezte kilátásba és ígéretet tett arra is, hogy ha a vádak bizonyítást nyernek, a törvény teljes szigorával fogják megbüntetni azt a rendőrt, aki Hannoverben embertelen bánásmódban részesített menekülteket. A hannoveri őrszobán egy rendőr megalázó helyzetbe majd  romlott ételek elfogyasztására  kényszerített egy menekültet, egy másikat pedig bilincsbe verve lökdösött végig a többi rendőr szeme láttára és mobiltelefonjával még felvételeket is készített a történtekről.

Az ügyben eljárás indult a gyanúsított rendőr ellen, akiről időközben kiderült az is, hogy munkatársaival sem volt különösen finnyás, mert fegyverrel a kezében még szexuális zaklatásuktól sem riadt vissza.

Eddig - úgymond - a kollégáik hallgatásának fala védelmezte, most azonban a megalázott menekültek ügyvédek segítségével felléptek önkényeskedéseivel szemben. A münsteri rendőr akadémia tanára a tévének adott nyilatkozatában úgy vélte, hogy aligha lehet szó elszigetelten egyedi esetről, mert a túlkapást elkövető hatósági közeg feltehetően kollégái hallgatólagos egyetértésével lépett fel a védtelen menekültekkel szemben a hannoveri őrszobán.

Utalt arra is, hogy a rendőrség elnökének megnyugtatást célzó ígéretét csak nehezen követhetik tettek, mert a hatóság részéről rendelkezésre álló tanuk legjobb esetben is csak vonakodva fognak társuk ellen vallani, ugyanis ezáltal saját magukat is a cinkosok helyzetébe sodorják. Ha bizonyítást nyer a vád, öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható a bűncselekmény elkövetője, de azokra is eljárás megindítása vár, akik az erőszakkal végrehajtott megalázást tétlenül szemlélték.

A hannoveri őrszobán történtek tovább élezik a menekültek befogadásáról kezdett országos vitát.  A lakosság zöme szívesen fogadja azokat a fiatal és képesítéssel rendelkező menekülteket, akikről feltételezi, hogy rövidesen aktív tagjai lesznek a gazdasági életnek, viszont sok esetben ellenszenvet érez azok iránt, akik csupán a jobb életkörülmények reményében bízták sorsukat embercsempészekre.

A folyamatosan érkezők befogadásának népszerűsítését célozza egy Potsdamban most megnyílt kiállítás is. A politikai továbbképzés központjában látható tárlat olyan németeket mutat be, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül foglalkoznak a menekültekkel. Potsdamban kiállítottak számos olyan karikatúrát is, amely az idegenekkel szemben érzett előítélek feloldását szolgálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×