eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Keserű szájíz a drága fagyi után - videó

Rómában botrányt okozott és vitát váltott ki, hogy négy brit turistától 64 eurót kértek négy fagylaltért. Az olasz fővárosban - mint ahogy máshol is - bevett gyakorlat, hogy a kávézókban vagy éttermekben leülő vendégek magasabb árat fizetnek, de a pórul járt turisták nem ezt tették.

Keserű szájízzel utazott haza Rómából Birminghambe a Bannister család, és ezt a keserű szájízt a híres olasz fagyi, a gelato okozta. Valójában nem az édességgel volt baj, hanem azzal, ahogyan kezelték a látogatókat.

Úgy tűnik, más nagyvárosokhoz hasonlóan Rómában is vigyáznia kell a turistának. A két Bannister testvér és feleségeik a híres Spanyol lépcsőhöz közeli Antica Roma bárnál álltak meg egy fagylaltra, ahol komoly sokk érte őket: négyüktől 64, azaz fejenként 16 eurót kértek a gelatóért, úgy, hogy nem is ültek le.

A turisták megtartották a blokkot és az esetről a Corrierre della Sera című olasz lap is beszámolt.

A "prémium" fagylaltot árusító bár üzemeltetői elismerték, hogy drágán mérték a finomságot, de azt mondták: fair módon szabták meg az árat. "Nem egy-két gombócról volt szó, ezek az adagok nagyon nagyok voltak" - mondta egyikük a Telegraph című lapnak. "Senki sem kényszerítette őket arra, hogy nagy adagot vegyenek. Kicsit is árulunk 2 euró 50 centért. Ha sokat akar, fizessen is sokat" - tette hozzá.

A menedzsment azzal védekezik, hogy áraik fel vannak tüntetve és hogy a legnagyobb gelato a sokkoló, 16 eurós árnál is drágább, akár 28 euró 50 cent is lehet, ha tejszínhabot is kérnek rá.

Kérdés, hogy Bannisterék miért döntöttek úgy, hogy megveszik a fagylaltot és később panaszkodnak. Mindenesetre történetük Rómában is szimpátiát váltott ki.

"Ez botrányos" - mondta Matteo Constantini önkormányzati képviselő. "Nem először történt ilyen" - tette hozzá.

2009-ben a Pasetto római étterem - ahol Charlie Chaplin és Grace Kelly mellett megfordult Leonardo DiCaprio is -, 700 eurós számlát prezentált egy vacsoráért egy japán párnak, pedig fejenként akkor átlag 50 euróért lehetett enni náluk. A sértettek a rendőrségre mentek. Az éttermet egy időre bezárták és vizsgálatot indítottak a higiéniai előírások be nem tartása miatt. Később egy másik japán pár is csillagászati számlát kapott. A TripAdvisor turisztikai oldal szerint az étterem már üzemel és ismét vannak elégedetlen látogatói, bár olyanok is, akik jól érezték ott magukat.

A Guardian utánajárt, hogy a nem éppen olcsó Londonban mire számíthat egy jégkrémre vágyó turista. Hosszú keresés után egy félkilós doboz fagylaltot talált, valamivel alacsonyabb áron, mint amiért a római gelatót eladták. Igaz, az eladó szerint az adag négyszemélyes volt - azaz négyszer olcsóbb, mint az örök városban kínált fagylalt.

A BBC e témáról készült videóját itt láthatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×