eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kik a legboldogabbak?

A német posta megrendelésére készült boldogságatlasz arról tanúskodik, hogy az ország nyugati felében élők még ma is jóval elégedettebbek sorsukkal, mint a keleti tartományok lakossága. Európai szinten a legboldogabbak a dánok - állapítja meg a most közétett felmérés.

A boldogságot nem lehet kilóra mérni, ezt jól tudja a német posta is, amely immár másodszor készített felmérést a lakosság megelégedettségéről. Egy közvélemény-kutató intézet adataiból kiindulva a boldogságatlasz megállapította, hogy a németek az euró körüli pénzügyi válság ellenére is elégedettek.

A társadalmi közérzet alakulását elsősorban az egészség, a partneri kapcsolat, a barátokkal fenntartott viszony, továbbá a végzett munkából eredő siker iránti kérdések megválaszolásából állapítja meg. Az első helyre Hamburg került, mert az ott élők többsége családi békét szavatoló partneri kapcsolatban él, munkájával és az ezért járó fizetésével elégedett, szabad idejét pedig szívesen tölti barátaival. A legnagyobb csapásnak a betegséget és az élettárs illetve közvetlen családtag halálát tekintik. Némi meglepetést keltett, hogy a munkahely elvesztése a katasztrófa lista harmadik helyére került.

A boldogságatlasz közzétételekor Bernd Raffelhüschen rámutatott arra, hogy Németország lakosságának közérzetére határozottan előnyösen hat a gazdasági élet pezsgése, és ez a háttérbe szorítja az euró jövőjét illető aggodalmat. Raffelhüschen megelégedését fejezte ki, hogy az ország keleti és nyugati felében élő lakosság boldogságszintje lassan megegyezik, noha az atlasz alapján a legkevésbé boldog emberek az egykori NDK-ban lévő Szász-Anhalt tartományban élnek.

A tanulmány nemzetközi vetülete szerint a legboldogabbak a dánok, míg a válság által sújtott dél-európai országok lakosságán egyre inkább erőt vesz az elégedetlenség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×