eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Segítenének Strauss-Kahn áldozatain

"Ha van olyan nő Franciaországban vagy Afrikában, aki ellen Dominique Strauss-Kahn szexuális agressziót követett el vagy akit megerőszakolt, kérjük, jelentkezzen nálunk". Ezt a felhívást tette közzé kedden annak a szobalánynak az ügyvédje, aki azzal vádolja a Nemzetközi Valutaalap volt igazgatóját, hogy megpróbálta megerőszakolni őt egy New York-i szállodában.

Az amúgy színesbőrű, a "kisembereknek" a gazdagokkal és hatalmasokkal szembeni pereire szakosodott Kenneth Thompson üzenetében hangsúlyozta: elsődleges céljuk az, hogy segítsenek az esetleges áldozatokon. A felhívást követően Franciaországban természetesen mindenki azonnal Tristane Banon író-, újságírónőre gondolt, akit saját állítása szerint Dominique Strauss-Kahn 2002-ben csaknem megerőszakolt.

Az esetet a fiatal nő 2007-ben mesélte el egy televíziós műsorban, de a közvélemény csak a mostani szexbotrány kapcsán szerzett róla igazán tudomást. Az ügyről időközben az is kiderült, hogy Tristane Banone azért nem tett feljelentést a történtek miatt a rendőrségen, mert a szocialista pártban politizáló édesanyja lebeszélte róla.

Kenneth Thompson felhívását követően eddig csupán a nő ügyvédje nyilatkozott, aki azt mondta, ügyfele nem kívánja a saját esetét összekeverni az amerikai szobalányéval, így várhatóan nem találkozik majd az amerikai ügyvéddel. A helyzet azonban még változhat, hiszen Tristane Banonra és édesanyjára, aki azóta megbánta eredeti magatartását, hetek óta óriási nyomás nehezedik a baloldali véleményformáló értelmiségiek részéről, az egyik legbefolyásosabb "megmondó embernek" számító Bernard-Henry Lévy filozófus például egyenesen azt írta a Le Point című hetilapban, hogy "haragszik" az írónőre, amiért elmesélte az esetét.

A szocialista politikus ügyét egyébként továbbra is kesztyűs kézzel kezeli a francia média és a baloldali közvélemény, nem véletlen, hogy hétfőn többen nekiestek a Liberation napilapnak, mert újságírói videófelvételeket készítettek arról a hírhedtté vált lakosztályról, ahol a szexbotrány történt. A DSK-párti olvasók dühét csak tovább fokozta, hogy a lap azt írta: a 2806-os szoba beosztása egyezik a szobalány által közölt leírással.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×