eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Letaszítaná a trónról a Toyotát a Porsche

A luxusautók gyártására szakosodott Porsche részvényesei a cég éves közgyűlésén jóváhagyták az alaptőke öt milliárd eurós emelését. A Porsche önerőből szeretné felszámolni az adósságát, ami főleg a Volkswagen művek átvételére tett kísérletéből származik.

A Porsche Holding részvényesei úgy döntöttek, hogy jövő év májusáig öt milliárd euróval emelik a cég alaptőkéjét, hogy önerőből építsék le azt a hat milliárd eurót megközelítő adósságot, amely a legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen átvételére tett erőfeszítésből gyűlt fel. A nagyra törő terv annak idején a Porsche anyagi helyzete miatt hiúsult meg.

Az alaptőke tetemes emelése egyengeti az utat a Porsche és a Volkswagen teljes összeolvadása felé.

A részvényesekre ösztönzőleg hatott a luxusautók eladásának emelkedésére vonatkozó hír is, amely szerint a korábbi veszteségek után idén a cégnek sikerült ismét nyereségessé válni, hiszen több mint 20 ezer új Porsche kelt el világszerte augusztus és október között.

A Porsche elnöke, Martin Winterkorn derűlátóan ítéli meg a jövőt, és úgy véli, hogy a Porsche és a Volkswagen fúziójának eredményeképpen az összeolvadt óriás vállalat a következő évtized során letaszíthatja trónjáról a japán Toyotát, amely jelenleg a világ legnagyobb gépkocsi konszernje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×