eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Eltűnt a hó alatt Dél-Németország

Dél-Németországban vasárnap este óta szakadatlanul hull a hó. Noha a meteorológia már péntekre havazást jósolt, a köztisztasági hivatalt mégis csaknem meglepetésként érte a tél beköszönte, így az utakon káosz alakult ki. A vasúti forgalomban is komoly fennakadásokat okoz a hideg és a csapadék, a müncheni repülőtéren pedig töröltek több járatot. Komoly javulás a közlekedésben a következő napokban sem várható.

Vasárnap este, amikor Berlinben felszálltam a Lufthansa Münchenbe tartó járatára, még kétséges volt, hogy hol landol a gép, mert a sötétedést után kezdődött sűrű havazás miatt a bajor főváros repülőterét átmenetileg lezárták. Félúton - az utasok szemmel látható megkönnyebbülésére - közölték velünk, hogy a gépet nem terelik Stuttgartba, mint több más járatot.

Noha a landolást követően még közel fél órát kellett várni, míg a repülőgép-parkolóhoz vezető sávot is megtisztítják a temérdek hótól, de az épületbe érve már tudtuk, hogy még így is szerencsénk volt: a törölt járatok utasainak jó része a folyosókon ülve, takarókba burkolózva várta, hogy jobbra forduljon az időjárás, a repülőtérhez közeli szállodák ugyanis már korábban megteltek.

A városba vezető úton a kocsik zöme csigatempóban haladt előre, mert a köztisztasági hivatal hókotró, illetve sószóró autói csak lassan álltak munkába. A reggeli órákig több mint kétszáz balestet regisztráltak a bajorországi utakon, de ezek zöme csupán koccanásos volt, kevés járt komolyabb sérüléssel. Kiváltképpen a Münchenből Salzburgba vezető autópályán akadt el a forgalom, mert több teherautó keresztbe fordult az irschenbergi kaptató eljegesedett szakaszán keresztbe, és csak vontatóval lehetett tovább segíteni.

A havazás miatt akadozik a vasúti közlekedés is, mert több helyen befagytak a váltók, valamint fák zuhantak a sínekre. Nem sokkal jobb a helyzet a városokban sem, ahol a tömegközlekedésben vannak jelentősebb fennakadások. A hó pedig szünet nélkül hull, és a meteorológia sem ígér enyhülést az elkövetkező 48 órában.

A szlovákiai hóhelyzetről itt tudhat meg többet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×