eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rombolásra hajlamosak a Magyarországon átutazó szerb szurkolók

Rendőrségi készültség van Pozsonyban. Kétezer belgrádi szurkoló érkezik ugyanis a ma esti Slovan-Zvezda labdarúgó Európa Liga-selejtezőre. Az igencsak kemény belgrádi szurkolók már többször bizonyították, hogy külföldön is otthon érzik magukat, ugyanúgy törnek-zúznak, mint Belgrádban.

A pozsonyi Slovan Batislava labdarúgó csapata nem kis meglepetésre Belgrádban, az első mérkőzésen legyőzte a Crvena Zvezdát. Szintén meglepő, hogy ennek ellenére a belgrádiak is biztosak a továbbjutásban.

A ma esti pozsonyi találkozón legalább kétezer szerb szurkoló segíti majd a csapatot, és kétség sem férhet hozzá, hogy ezt teljes erőbevetéssel teszik majd.

A Zvezda drukkerei már külföldön is ismertek, tudják róluk, hogy leginkább a meccs előtt és után veszélyesek. De fondorlatos módon rendszerint sikerül becsempészniük az idegen stadionokba is rakétákat, petárdákat és más segédeszközöket.

Az előzetes jelentések szerint Pozsonyban négyszáz rendőr várja a szerb csapat híveit, ami azt jelenti, hogy öt szurkolóra jut egyetlen rendfenntartó. Az majd a mérkőzésen dől el, hogy ez elég-e vagy kevés.

Az sem mellékes szempont azonban, hogy ez a kétezer szerb oda-vissza átutazik Magyarországon. A jókedvű (vagy szomorú) szerb szurkolók buszai bizonyára megállnak valahol, és az is valószínű, hogy Röszknél szintén várakozniuk kell. Az alkoholtól fűtött szerbek ilyenkor a legveszélyesebbek, amire mindenképpen fel kell készülniük a magyar hatóságoknak.

Hanganyag: Nagy Nándor (Úlvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×