eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Leigazolnák a spanyol bajnokságba a jóspolipot

A foci vb után megindult az átigazolási szezon, és bár a nagy nevek közül csak viszonylag kevesen váltanak klubot, lehet egy fontos kivétel: Spanyolország jelezte, hogy szinte mindent hajlandó megadni a jóspolipért. Paul pontosan előre jelezte a német csapat hét meccsének eredményét, így azt is, hogy Spanyolország legyőzi a Nationalelfet. Ráadásul előre megnyugtatta a spanyolokat is, akik abban a tudatban játszhattak a döntőn, hogy Paul nekik ígérte a kupát.

Ha kibírná a szabad levegőn, akkor vörös szőnyegen vonulhatna be a madridi állatkertbe Paul, a jóstehetséggel megáldott polip, amely előre jelezte, hogy Spanyolország lesz a futballvilágbajnok. Ehhez persze még az kell, hogy az oberhauseni állatkert rábólintson a transzferre, és így Paul búcsút mondhasson a Bundesligának a Primera Division kedvéért.

Az örömmámorban úszó és hálás Spanyolország szeretné megédesíteni Paul nyugdíjas éveit, vagy inkább hónapjait - merthogy ennek a fajnak az átlagéletkora három év körül mozog, Paul pedig már két és fél éves. Ha német gazdái hajlandók átadni Pault a spanyoloknak, akkor a polip turnéra indulhat új hazájában.

Az észak-keleti Galícia egyik városa már jelezte, hogy díszvendégként szeretné meghívni az éves polipfesztiválra. O Carballino önkormányzata a választ meg sem várva máris díszpolgárságot adományozott a tengerlakónak.

Az ADDA spanyol állatvédő szervezet ugyanakkor azt szeretné, ha Paul élete végén nem egy akváriumban, hanem egy védett tengeri körzetben élhetne.

Azt követően, hogy a polip a spanyol-német meccs előtt az ibériaiak győzelmét jósolta, halálos fenyegetéseket kapott. Egyes drukkerek például azt üzenték, hogy "serpenyőbe vele!" Zapatero spanyol miniszterelnök erre reagálva azt mondta: esetleg állami testőrséget kellene a polip mellé rendelnie.

Spanyolországban valószínűleg visszatetszést kelt majd, hogy Angela Merkel német kancellár és vendége, Dmitrij Medvegyev orosz elnök sült polipot fogyasztott el csúcstalálkozójuk előtt. Több orosz kormányilletékes bevallotta, hogy a németeknek drukkoltak, és a sztárpolipot hibáztatják azért, hogy a német csapat nem jutott el a diadalig.

Az életveszély és öregkora ellenére a polip máris halhatatlanná vált. Egy brazil szoftvercég az iPhone-ra írt programjában Paul segít választani, hogy például szusit, vagy pizzát egyen-e az ember, vagy moziba, esetleg színházba menjen-e péntek este.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×