eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Politikusok baklövéseit teszik jóvá a szerbek albán arái

Miközben Koszovó miatt tovább növekszik a feszültség és romlik a szerb-albán viszony, mind több szerb férfi keres és talál is magának albán menyasszonyt. Átlagosan 500-1000 euró közvetítődíj ellenében évente mintegy 150-200 albán menyecske érkezik Szerbiába.

Még soha nem volt ilyen mélyponton a szerbek viszonya az albánokkal, elsősorban Koszovó miatt. A dél-szerbiai férfiak azonban nincsenek egy véleményen a politikusokkal: életük leendő párját Albániában keresik, és találják is meg.

Becslések szerint már néhány ezer albán nő él Szerbiában, és számuk évente százötven-kétszázzal növekszik. Az egyik dél-szerbiai kisközségben például már negyven albán menyecske él. Általában fél év alatt megtanulják a nyelvet, felveszik férjük szerb vezetéknevét és a pravoszláv vallást is, amivel teljesen beolvadnak a közösségbe.

Nem csak a szerb férjek, hanem az anyósok is elégedettek az albán arák szorgalmával, munkaszeretetével és a családtagok tiszteletben tartásával.

A házasságközvetítők átlagosan ötszáztól ezer euróig terjedő tiszteletdíjért hozzák az albán menyasszonyokat, megrendelésre. A házasságkötést fényképcsere, az anyagiakra vonatkozó adatok megismertetése és egy személyes találkozás előzi meg.

A szerb-albán házasságok nagyon sikeresek, amit az is mutat, hogy még soha nem vált el közülük egyetlen pár sem. Ráadásul nem akadékoskodik a szerb belügy, és bizonyított az is, hogy a politikusok baklövéseit az albán feleségek teszik jóvá.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×