eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

BL: Orosz ellenfélért imádkoznak a francia drukkerek

Ámulat és hitetlenkedés - nagyjából e két érzés uralja a francia focirajongókat és elemzőket azt követően, hogy két francia csapat is bekerült a Bajnokok Ligájának legjobb nyolc együttese közé. Ilyenre 2004 óta nem volt példa - írják a sportújságírók, miközben mindannyian a pénteken Svájcban rendezendő sorsolásra várnak.

A legnagyobb meglepetést természetesen az Olympique Lyonnais okozta még a múlt héten, amikor kiverte a versenyből a rettegett Real Madridot, amelyet amúgy francia földön "galaktikus csapatként", játékosait pedig óriásokként szokás emlegetni. A mérkőzés utáni kommentárok csaknem egybehangzóan a lyoni csapat hősiességét dicsérték, mert kibírták az amúgy rendkívül arrogáns ellenfél első félidei elképesztő nyomását, és kis Dávidként végül legyőzték Góliátot.

A francia bajnokság tavalyi győztese, az utóbbi hetekben kissé gyengélkedő Girondins de Bordeaux dolga lényegesen egyszerűbb volt: bár a görög Olimpiakosz Pireusz kissé megizzasztotta Yoann Gourcuff csapatát, az együttes végül aránylag simán küzdötte be magát Európa nyolc legjobbja közé.

A játékosok, focirajongók és kommentátorok természetesen immár a leendő ellenfeleket veszik számba: a bordeaux-iak azért fohászkodnak, hogy ne kerüljenek össze a rettegett FC Barcelonával vagy a Manchester Uniteddel. Lyonban az Olympique hivatalos lapja által végzett felmérés hasonló eredményt mutat: a szurkolók, a bordeaux-iakhoz hasonlóan, azt szeretnék, ha kedvenc csapatuk inkább a CSZKA Moszkva ellen játszana.

A latolgatások természetesen azt a lehetőséget is számba veszik, hogy a Lyon esetleg a Bordeaux ellen játszik majd, aminek a kommentátorok szerint az lenne a nagy előnye, hogy ily módon egy francia csapat mindenképpen bekerülne az elődöntőbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×