eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Gyilkossági kísérletnek felel meg a gyógyszerhamisítás

Az Európai Unió távozó ipari biztosa, a német Günter Verheugen egy sajtóinterjúban megkongatta a vészharangot a hamisított gyógyszerek tömeges elterjedése miatt. Mint fogalmazott, ezek árusítása gyilkossági kísérletnek felel meg.

A koleszterinszintet csökkentő szerek, az antibiotikumok, a rák ellenes pirulák és a fájdalomcsillapítók hamisítása egyre nagyobb mértékben veszélyezteti az Európai Unió lakóit - állapította meg Günter Verheugen a berlini Die Welt című napilapnak adott interjúban, és utalt arra, hogy az unió vámhatóságai az elmúlt két hónapban 34 millió hamisított gyógyszert koboztak el.

Az Európai Unió távozó ipari biztosa szerint gyógyszerhamisítás lényegében gyilkossági kísérletnek felel meg, amelyet a törvény teljes szigorával kell büntetni, mert még a hatóanyag nélküli pirulák is halált okozhatnak, ha a betegek a gyógyulás reményében szedik.

A hamisítás elleni harcot szervezetten kell felvenni és ennek érdekében Verheugen ajánlotta, tegyék átláthatóvá az orvosságok útját a gyártól a fogyasztóig. Emellett tüntessék fel egyértelműen a csomagoláson a gyártó nevét, a gyártás helyét és természetesen a szer szavatossági idejét.

Becslések szerint az orvosságok hamisítása milliárdos hasznot jelent a zugkereskedők számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×