INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

Riadót fújtak a hitelkártyacsalások miatt

Infostart

A hitelkártyák bevonása egyre több országra terjed ki, miután Berlinben a hét elején riadót fújtak a Spanyolországban történt tömeges adatvisszaélés miatt. A Handelsblatt című újság arról értesült, hogy a bankok kárpótlást követelnek a hitelkártya-kibocsátó Visa és Mastercard cégtől a csereakcióval járó veszteségekért.

A bankok és takarékpénztárak bírálták a hitelkártya-kibocsátó cégeket, amiért csak késve tájékoztatták a nyilvánosságot a Spanyolországban történt adatvisszaélésekről.

Az egyik legtekintélyesebb kereskedelmi napilap, a Handelsblatt úgy tudja, hogy a csaknem 100 ezer kártya kicserélése szükséges és az okozott kár összege meghaladja a 150 millió eurót.

A németországi hitelintézetek érdekképviseleti szervezete ezzel kapcsolatban közölte, hogy az esetleges anyagi veszteségért nem a kártyatulajdonos a felelős.

Szakvélemények szerint egy spanyolországi pénzügyi szolgáltató hibája miatt potenciális célponttá válhat minden olyan Visa- és Mastercard-kártya tulajdonosa, aki a plasztikkártyát az elmúlt hónapokban Spanyolországban használta.

Az ügyben kiterjedt nyomozás folyik, hogy kiderítsék, bűnszövetkezetek Spanyolországban miként juthattak hozzá a hitelkártyák adataihoz, ugyanis ezek segítségével más földrészeken tetemes összegeket emeltek le a kártyatulajdonosok számláiról.

A Visa közlése szerint Németország után Ausztriában, Finnországban és Svédországban is megkezdődött a kártyák cseréje, és valószínűleg további országokra is ki fog még terjedni az akció.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018