eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Izmir, Turkey - June 11, 2012: Close up to Google  website through a magnifying glass on the laptop. Google is the most popular search engine in the world.
Nyitókép: brightstars/Getty Images

Érdekes döntést hozott a Google: jön a nagy hátraarc a keresőben

Hamarosan mindenkinél visszatér a többoldalas keresés a Google-ban, miután a cég kivezeti a folytonos, végtelen görgetési opciót.

A Google 2021 végén a mobilos felhasználóknál aktivált egy olyan funkciót, amely felszámolta a klasszikus oldalszámozást, és folyamatos görgetést tett lehetővé, ezt a funkciót aztán 2022 végén az asztali, webes változatban is bevezette a cég. A Google akkoriban állította, ez meggyorsította a keresést, ám úgy tűnik, végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Search Engine Land ugyanis a Google közlése nyomán arról ír, kivezetik, és visszatérnek a klasszikus oldalszámozós keresőoldalakhoz – írja a hvg.hu.

A döntést a Google azzal magyarázza, hogy ez a lapozós megoldás a gyorsabb, mert így nem kell a felhasználónak olyan találatokat is betölteniük, amelyeket ők nem kértek. Ráadásul az általános elégedettséget sem növelte a folyamatos görgetés.

A felhasználóknál fokozatosan vezetik ki a funkciót: az asztali változatban elviekben már megszűnt – a gyakorlatban még nem –, míg mobilon a következő hónapokban fog eltűnni.

Címlapról ajánljuk
Svájc simán verte Olaszországot

Svájc simán verte Olaszországot

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 22:00
×
×
×
×