eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Boeing Starliner. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Baj van, nem tud hazajönni két űrhajós

A NASA mindenkit nyugalomra int.

A 24.hu portál az AFP-re hivatkozva azt írja, ismét elhalasztották a Boeing Starliner űrhajó hazatérését, az eredetileg 8 napos küldetés határozatlan ideig elhúzódik.

Az űrhajó még június 5-én indult útnak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), fedélzetén Butch Whitmore és Suni Williams űrhajósokkal, akik másnap rendben oda is értek, azonban az út során héliumszivárgást észleltek a kapszula hajtóműrendszerében, így először az lett a terv, hogy június 18-án, majd az, hogy 26-án térnek haza.

Teljes a bizonytalanság, hogy a hazatérést lehetővé tévő hibát mikor javítják ki, a NASA mindenesetre nyugtatóan nyilatkozik: aggodalomra semmi ok, mindenből van elég a fent rekedtek hazatéréséig.

Az űrkapszula 6 órát utazik majd haza, ha el tud indulni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×