eur:
390.94
usd:
366.82
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Százmillóan már fizetnek a Google-nak a korábban ingyenes szolgáltatásokért

Átlépte a 100 millió felhasználós lélektani határt a Google – elsősorban nagyobb tárhelyet kínáló – One szolgáltatása.

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai az X-en jelentette be, hogy már 100 milliónál is többen fizetnek elő a Google One-ra – írja a hvg.hu.

A Google különféle szolgáltatásainak használói ingyenesen 15 GB-nyi tárhellyel gazdálkodhatnak, ez áll rendelkezésre például a Gmailben lévő levelekre (és csatolmányaikra), a Google Drive-on tárolt fájlokra stb. A Google One havi 690 forintért cserébe 100 GB-s tárhelyet kínál, 200 GB pedig havi 1090 forintba kerül. És ez így megy tovább egészen a havonta 54 ezer forintot kóstáló 30 TB-os csomagig.

A nagyobb tárhely mellett a Google One része például egy VPN szolgáltatás is, de a cég a jövőben arra törekszik, hogy a mesterséges intelligenciára épülő megoldások beépítésével szerezzen még több előfizetőt a szolgáltatásnak.

A vállalat alig néhány napja jelentette be, hogy a 2023 elején bemutatott, azóta Bard néven működő chatbotját ezentúl Gemini néven kell keresni: az ingyenes mellett ezentúl egy fizetős, még többre képes verzió is megjelent Gemini Advanced néven. A Gemini hamarosan elérhető lesz majd a Gmailben, a Dokumentumokban és egyéb más Google-szolgáltatásban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×