eur:
395.53
usd:
364.42
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Woman using medical device to measure blood pressure
Nyitókép: Nico De Pasquale Photography/Getty Images

Az Apple új órája olyat tud, amitől felmegy a vérnyomása

Egyelőre mérni nem tud majd, csak azt jelzi, ha túl alacsony vagy magas a vérnyomás.

A pulzusmérés és az EKG-készítés mellett a vérnyomásmérés volt az a funkció, amit a felhasználók leginkább látni szerettek volna az Apple Watchban – most pedig úgy néz ki, hogy az álom jövőre valósággá válhat; ráadásul egy új, alvással kapcsolatos egészségügyi funkció is érkezhet a jubileumi 10. generációs Apple Watchba – írja az Index.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója és Apple-szakírója úgy tudja, hogy az Apple egy, az egészségügyi megközelítésekről szóló belső vizsgálat során számolt be a jövő évben megjelenő Apple Watchba érkező újdonságokról. Ezek közé tartozik egy olyan érzékelő, amely képes lesz észlelni a túl magas vagy túl alacsony vérnyomást. Az óra a kezdetekben csak ennyire lesz képes ezen a téren, tehát a Series 10 nem fog tudni pontos értékekkel szolgálni – az Apple azonban azon fog dolgozni, hogy egy szoftverfrissítéssel a későbbiekben ezt is elérhetővé tegye.

Az új óra emellett az alvási apnoét is képes lesz felismerni. Az óra a viselő légzési szokásait fogja vizsgálni, ha pedig a betegségre utaló nyomokat talál, egy értesítésben tájékoztatja a felhasználót, hogy érdemes lenne felkeresnie egy szakorvost.

Az Apple Watch Series 10 új megjelenést is kap majd: a készülékház vékonyabb lesz, a korábbi szíjmechanizmust pedig egy új, mágneses fejlesztés váltja majd a szíjak könnyebb és gyorsabb cseréjének érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×