eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Beszáll az UFO-keresésbe a NASA

UFO-kutatási igazgatót nevezett ki a NASA, hogy a „szenzációhajhászás helyett a tudomány” módszereivel keressenek magyarázatot a nem azonosított repülő tárgyakra és kutassák a lehetséges idegen élet nyomait. A bejelentést azután tették, hogy Mexikóban egy ellentmondásos kutató állítólagos mumifikálódott idegen maradványokat mutatott be.

A napokban egy önjelölt mexikói „UFO-szakértő” keltett borzongást az erre hajlamosakban, amikor a mexikói Kongresszus előtt állítólagos idegen jövevények földi maradványait mutatta be.

Az ovális, lapos arc, lapos orr, nagy szemek és elnyúlt koponya, továbbá a kézen 3 ujj tényleg megfelel az idegen-kliséknek. Jaime Maussan azt állította, hogy a holttestek egy perui sóbányában feküdtek ezer éven át és konzerválódtak.

A mexikói törvényhozók előtt felszólalt egy volt amerikai haditengerészeti pilóta, Ryan Graves, aki azt mondta: stigmatizálják azokat, akik UFO észleléséről tesznek bejelentést.

Mindezek után közölte Bill Nelson az amerikai űrkutatási ügynökség főnöke, a NASA világszerte az eget kémlelő lelkes amatőrök tömegéhez fordul, hogy megoldják az azonosítatlan repülő objektumok, azaz az UFÓ-k rejtélyét. A ügynökség csütörtökön közölte, hogy kinevezi első, UFO-kutatási igazgatóját, miközben bemutatta a jövőbeli adatgyűjtés tudományos alapokra épülő "menetrendjét". Az olyan új technológiák, mint a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás kulcsfontosságúak lesznek - mondták a tisztviselők a jelenséget vizsgáló független testület tanulmányának bemutatóján. A NASA szerint a legfontosabb, hogy megszüntessék azt a stigmát, amely az észlelések bejelentését övezi, különösen a magán-, kereskedelmi és katonai pilóták részéről. A cél az, hogy a beszélgetést a szenzációhajhászásról a tudományra tereljük" - mondta Bill Nelson, a NASA igazgatója.

"Van egyfajta gondolkodásmód. Mindannyiunkat szórakoztat Indiana Jones az Amazonasban, és a Kristálykoponya, tehát sok folklór van. Ezért vállaltunk szerepet, hogy megpróbáljuk ezt a tudomány szemszögéből vizsgálni".

A 34 oldalas, 16 szakértő által összeállított jelentés azt javasolja, hogy egy „crowdsourcing-rendszert”, például nyílt forráskódú okostelefon-alapú alkalmazásokat lehetne használni "a képalkotási adatok és más okostelefon-érzékelős adatok összegyűjtésére több amatőr megfigyelőtől, egy szélesebb körű, a nyilvános UFO-jelentések szisztematikusabb összegyűjtésére irányuló erőfeszítés részeként".

"Rendkívül komolyan vesszük a tudományos folyamat szentségét és a csapatunk biztonságát és védelmét. A tudománynak szabadnak kell lennie, a tudománynak valódi, szigorú és racionális folyamaton kell alapulnia, és ehhez a gondolkodás szabadságára van szükség" - mondta Dan Evans, a NASA kutatásért felelős adminisztrátor-helyettese. David Spergel, a Simons Alapítvány elnöke szerint szinte minden észlelésnek van logikus tudományos magyarázata. A jelentésben olyan példák szerepelnek, mint az időjárási ballonok, kereskedelmi repülőgépek és katonai érzékelők, amelyeket mind UFO-ként jelentettek.

Ugyanakkor maga Bill Nelson NASA-főnök mondta azt: ő is hisz abban, hogy egy olyan végtelen univerzumban mint a miénk létezik földönkívüli élet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×