eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György
Digital generated image of syringe filling of COVID-19 vaccine from bottle against viruses on blue background.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Izraeli kutatók szerint jól vizsgázik az omikron elleni oltás

A Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett omikron adaptált Covid-19 emlékeztető oltóanyag jelentősen csökkentette a kórházi felvételeket az idős betegek körében – izraeli kutatók szerint.

A Reuters tudósítása szerint a Clalit egészségügyi szolgáltató, a Negev Ben-Gurion Egyetem és a Sapir Főiskola kutatóinak tanulmányát még nem bírálták el, de ez lehet az oltás valós hatékonyságának első bizonyítéka.

A vizsgálat szerint 81 százalékkal csökkent a kórházi kezelések száma azoknál a 65 éves és idősebb embereknél, akik megkapták az emlékeztetőt azokhoz képest, akik korábban legalább két Covid-oltásban részesültek, de az omikronhoz igazított oltást nem kapták meg – idézi a Portfolio.

A tanulmányt szeptember végétől december közepéig végezték, ami során 622 701 fő 65 éves vagy idősebb személyt vizsgáltak meg, akik jogosultak voltak a dupla emlékeztető oltásra. Közülük 85 314-en meg is kapták azt.

„Covid-19 miatti kórházi kezelés 6 dupla oltást kapó és 297 olyan résztvevőnél fordult elő, akik nem kapták meg. A Covid-19 okozta halálozás 1 dupla oltást kapó és 73 olyan résztvevőnél következett be, akik nem kapták meg” – áll a közlésben.

Noha a halálozás 86 százalékos csökkenése statisztikailag határeset volt, mivel az országban viszonylag alacsony a halálozási arány, a kutatók szerint mégis jelentősnek nevezhető az eredmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×