eur:
391.12
usd:
359.46
bux:
72653.94
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Pixabay

Óriási adatlopás a WhatsAppnál, több százezer magyar is érintett

84 ország csaknem félmilliárd felhasználójának a telefonszámát kínálja eladásra egy hacker.

Adatszivárgás történt a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásnál, és ennek következtében majdnem 500 millió felhasználójuk személyes adatai – köztük akár a magyar felhasználóké is – kerülhettek veszélybe – írja az Index.

November 16-án egy hacker eladásra kínálta fel a szolgáltató 487 millió felhasználójának telefonszámát. A Cybernews nevű techportálnak sikerült kapcsolatba lépnie az adatbázist áruló hackerrel, aki az adatok hitelességét igazolva megosztott velük majdnem 2000, aktív brit és amerikai felhasználóktól származó telefonszámot.

A hacker által felkínált adatbázisban 84 ország felhasználói találhatóak meg. A legtöbb felhasználó egyiptomi (45 millió), olasz (35 millió), amerikai (32 millió), szaúdi (29 millió), francia (20 millió) és török (szintén 20 millió). Magyarországról 377 ezer felhasználót érinthet a szivárgás.

A Whatsappnak a becslések szerint 2 milliárd olyan aktív felhasználója van világszerte, aki legalább havonta egyszer bejelentkezik a programban. A Cybernews az adatszivárgással kapcsolatban kérdéseket küldött a WhatsApp üzemeltetőjének, a Metának is, de tőlük egyelőre nem kaptak választ.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×