eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Óriási adatlopás a WhatsAppnál, több százezer magyar is érintett

84 ország csaknem félmilliárd felhasználójának a telefonszámát kínálja eladásra egy hacker.

Adatszivárgás történt a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásnál, és ennek következtében majdnem 500 millió felhasználójuk személyes adatai – köztük akár a magyar felhasználóké is – kerülhettek veszélybe – írja az Index.

November 16-án egy hacker eladásra kínálta fel a szolgáltató 487 millió felhasználójának telefonszámát. A Cybernews nevű techportálnak sikerült kapcsolatba lépnie az adatbázist áruló hackerrel, aki az adatok hitelességét igazolva megosztott velük majdnem 2000, aktív brit és amerikai felhasználóktól származó telefonszámot.

A hacker által felkínált adatbázisban 84 ország felhasználói találhatóak meg. A legtöbb felhasználó egyiptomi (45 millió), olasz (35 millió), amerikai (32 millió), szaúdi (29 millió), francia (20 millió) és török (szintén 20 millió). Magyarországról 377 ezer felhasználót érinthet a szivárgás.

A Whatsappnak a becslések szerint 2 milliárd olyan aktív felhasználója van világszerte, aki legalább havonta egyszer bejelentkezik a programban. A Cybernews az adatszivárgással kapcsolatban kérdéseket küldött a WhatsApp üzemeltetőjének, a Metának is, de tőlük egyelőre nem kaptak választ.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×