eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Felkerült a világtérképre a Fazekas és a Milestone

Az Oxfordra és Cambridge-re kerülők száma a fő mutató, különlegesen értékes helyezéseket ért el a két budapesti intézmény.

Ismerős intézmények szerepelnek a The Telegraph brit napilap nemzetközi iskolákról készített listáján, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 17., a Milestone Intézet a szintén előkelő 20. helyre került rajta.

A lista 2020 óta készül el az oxfordi és a cambridge-i egyetemre bekerült hallgatók száma alapján, a brit iskolákat is számon tartja.

A listán már csak azért is értékes elöl szerepelni, mert a brexit óta érvényes besorolási rendszerben a korábbinál is nehezebb bejutni a két elitintézménybe.

A hírt az Eduline tette közzé a Milestone információjára támaszkodva, amelyek közt az is olvasható, hogy az elitegyetemeken érzékelhető az a belső nyomás is, amely szerint minél sokszínűbb, különböző háttérrel rendelkező hallgatói kör kell.

Ami a számokat illeti, a Milestone Intézet 2010-es indulása óta több mint 170 diákjuk került be a brit elitegyetemekre. 2018-ban kimagasló eredmény született, összesen 27 diák kapott felvételi ajánlatot, amely a régióban is a legmagasabb szám volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×