eur:
394.16
usd:
371.47
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A customer walks past Samsung Electronics Co. Ultra High Definition (UHD) televisions at an E-Mart Inc. Electro Mart store in Gimpo, South Korea, on Friday, Jan. 5, 2018. Asias technology rally this year appears to be sputtering as analysts at two firms cut their forecasts on Dec. 20 for Samsungs fourth-quarter operating profit, fueling growing skepticism the industrys gains are running out of gas. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

Kiszáll a Samsung az LCD-versenyből

A dél-koreai gyártó feladta a harcot a konkurensekkel szemben.

Már június végén leállítja az LCD kijelzők gyártását a Samsung Display, a dél-koreai vállalat kijelzőkért felelős részlege – írja a The Korea Times, amit a 24.hu szemlézett.

A bezárás híre nem meglepő, hiszen a cég már régóta tervezte a lépést, amit eredetileg idén év végén hajtottak volna végre, de a lapnak nyilatkozó források szerint a kínai és tajvani konkurensek elleni árverseny miatt a gyártás már olyan veszteségeket termelt, hogy a Samsung a mielőbbi leállás mellett döntött.

Mindez koránt sem jelenti az, hogy a Samsung Display felhagy a tévékbe szánt kijelzők gyártásával, csupán az OLED, valamint a QLED (kvantumpontos) panelek gyártására kerül a hangsúly.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×