eur:
388.66
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
corgi puppy and a cute tabby cat stuck their muzzles and paws out of the car window during a summer trip
Nyitókép: Nataba / Getty Images

Kutyakonferencia lesz szombaton

Az ELTE, az ELKH és az MTA kutyaetológiával foglalkozó kutatói lépnek színre.

Egész napos, online konferencián mutatják be legfrissebb eredményeiket az ELTE, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutyaetológiával foglalkozó kutatói szombaton.

Tudja-e a kutya, ki beszél, és milyen nyelven? Mikortól számítanak a kutyák felnőttnek? Jutalom-e a gazda arca? Mi a kutyák jelentősége a demencia kutatásában? Felismerik-e a kutyák, ha útban vannak? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők az eseményen, amelyen az ELTE etológusai mellett az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) szakemberei és az MTA Lendület kutatócsoportjai is bemutatják 2021-ben publikált eredményeiket.

Az egyetem honlapján olvasható tájékoztató szerint az ELTE Etológia Tanszék hagyományos éves rendezvénye ezúttal is nyitott, a szakemberek mellett a kutyaetológia iránt érdeklődő ebtartókat is szívesen látják.

A tanszéken 1994-ben indított Családi Kutya Programban a kutyák viselkedését, gondolkodását és érzelmeit vizsgálják a kutatók önkéntesek bevonásával. A kutyatulajdonosok közreműködésével végzett vizsgálatok eredményeit 2013 óta minden évben konferencián mutatják be közérhető formában a kutatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×