eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Monoclonal antibodies or immunoglobulin fighting against a group of coronavirus or covid cells 3D rendering illustration. Immunity, immune system, immunotherapy, biomedical, biology, medicine concepts. Accurate scientific render and artist vision.
Nyitókép: libre de droit/Getty Images

Egy antitest-terápia, amely eltünteti a koronavírus tüneteit

A tünetmentes, ám pozitív PCR-teszttel rendelkező embereknek segíthet két szer együttes alkalmazása abban, hogy ne is alakuljanak ki tüneteik.

Casirivimab és imdevimab együttes alkalmazásával a terápia kezdetét követő 28 napos időszakban csökkent a tünetes koronavírus-fertőzés kialakulásának esélye azoknál a személyeknél, akik pozitív teszttel, ám tünetmentesen élnek egy háztartásban fertőzöttel – írja a MedicalXpress.

Meagan P. O'Brien és munkatársai koronavírussal fertőzöttekkel egy háztartásban élők körében végezték el kutatásukat, melynek szereplőit 2020. július 13. és 2021. január 28. között figyeltek meg. A tesztelés során pozitív eredményt mutató 314 személynek véletlenszerűen osztottak egy-egy adagot a casirivimab és imdevimab keverékéből (158 résztvevő( vagy placebóból (156 résztvevő) injekcióban. A megfigyelés kezdetén 204 résztvevő tünetmentes és szeronegatív is volt.

A kutatók megállapították, hogy a casirivimab és imdevimab szignifikánsan megakadályozta a tünetes betegség progresszióját a placebóhoz képest (42,3 százalék a 29 százalékkal szemben).

Az ezer résztvevőre eső tünetes hetek száma szintén csökkent a casirivimab és az imdevimab alkalmazásával (895,7 hét az 1637,4 héttel szemben), a tünetek időtartama tünetes résztvevőnként körülbelül 5,6 nappal csökkent. A magas vírusterheléssel járó hetek száma ezer résztvevőre vetítve szintén csökkent a casirivimab és az imdevimab kezeléssel összefüggésben (489,8 hét a 811,9 héttel szemben).

"Ha a jövőben engedélyezik a casirivimab és imdevimab terápiát olyan személyeknél, akik fertőzöttek, de nincsenek tüneteik, akkor ez a monoklonális antitest-kombináció potenciálisan alkalmazható lehet magas kockázatú helyzetekben, például immunszupprimált, PCR-pozitív, de tünetmentes egyéneknél" – írják a tanulmány szerzői, megjegyezve, hogy többüknek is kapcsolata van a Regeneron antitestkoktélokat is gyártó gyógyszercéggel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×