eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Doctor with blood sample of Covid-19 Omicron B.1.1.529 Variant and general data of covid-19 Coronavirus Mutations.
Nyitókép: yalcinsonat1/Getty Images

Fontos adatokat közöltek az omikron okozta hullámról

Kevesebb a halálos áldozata, mint a korábbi variánsok idején, de a gyerekek közül többen szorulnak kórházi ápolásra.

A koronavírus omikron variánsa hatalmas járványhullámot okozott, de rövidebbek voltak a kórházi ápolások, arányaiban kevesebben kerültek intenzív osztályra, kevesebben haltak meg egy amerikai kutatás szerint. A gyorsan terjedő változat miatt rekordszintre ugrott a fertőzések száma, ez pedig az egészségügyi rendszert is hatalmas nyomás alá helyezte – írja a Reuters alapján a Portfolio.

A mostani hullámban a kórházi ápolásra szoruló betegek között 29 százalékkal kevesebben kerültek intenzív osztályra, az egy évvel korábbi téli hullámban tapasztaltnál, míg a delta okozta hullámhoz képest 26 százalékos a különbség.

A halálozási arány is csökkenést mutat: ezer covidos esetből kilencen haltak meg, míg a delta hullámban 13, az egy évvel korábbi téliben 16-an.

A gyerekek viszonylag magas arányban kerülnek kórházba, ennek pedig az lehet az oka, hogy az 5 év alattiak még nem kaptak oltást, és az 5 évnél idősebbek átoltottsága sem éri el a felnőttek szintjét.

Az, hogy kevésbé súlyos lefolyású betegséget okoz az omikron, összefüggésben lehet azzal is, többen rendelkeznek immunvédelemmel, hiszen már oltottak vagy korábban átestek a fertőzésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×