eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az új koronavírus elleni védekezésül szájmaszkot viselő Alla és Modzi az esküvője után a litván főváros, Vilnius házasságkötő palotája előtt 2020. április 3-án, amikor a koronavírus-járvány miatt szigorú kijárási korlátozások vannak érvényben a balti országban, így a házasulandókon kívül az esküvőn is csak a tanúk vehettek részt.
Nyitókép: Illusztráció - az új koronavírus elleni védekezésül szájmaszkot viselő Alla és Modzi az esküvője után a litván főváros, Vilnius házasságkötő palotája előtt 2020. április 3-án. MTI/AP/Mindaugas Kulbis

A maszk "varázspálcának" számít a Covid elleni küzdelemben

Egy széleskörű vizsgálat szerint a koronavírus terjedését alig felére le tudja csökkenteni a maszkviselés. A távolságtartás is sokat számít.

A The Guardian egy olyan, széleskörű (ausztrál-skót) kutatás eredményeiről ír hasábjain egy orvosi szaklapban megjelentek alapján, amely szerint a maszkviselés a leghatékonyabb közegészségügyi - nem gyógyszeres - intézkedés a világjárványban.

A cikket összefoglaló 444 rámutat a legfontosabb számra:

53 százalékkal csökkenti a maszk a betegség előfordulását.

A kutatást végző két egyetem hangsúlyozza, a védőoltások biztonságosak és hatékonyak, és életeket mentenek, legtöbbjük azonban nem nyújt 100 százalékos védelmet, az átoltottság pedig sehol sem elérhető, valamint arra sincs garancia, hogy általuk a jövőben nem lesznek újabb mutációk.

A maszkon kívül a távolságtartás eredményét is vizsgálták, ez 25 százalékkal csökkentette a járvány terjedési esélyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×