eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: microsoft.com

Ki lehet szállni a Windows 11-ből, de csak rövid ideig

Mindössze tíz napja lesz a felhasználónak, hogy meghozza a döntést.

Néhány napig lehetővé tenné a Microsoft, hogy egyszerűen visszaállítsuk a jól bevált Windows 10 operációs rendszert, ha valamiért elégedetlenek lennénk a Windows 11-gyel – írja a hvg.hu.

Június végén jelentette be a Microsoft az új windowsos operációs rendszert, a Windows 11-et: 2022 elején kezdődik a szakaszos, globális telepítési időszak. Amint elérhetővé válik a váltás, értesítés jelenik meg a Windows Update szolgáltatásban, és ha a felhasználó beleegyezi a telepítésbe, akkor az automatikusan megtörténik.

Erre a választásra egy évük van a felhasználóknak, mert a Microsoft az közölte, "az ingyenes frissítési ajánlatnak nincs konkrét befejezési dátuma a jogosult rendszerek számára, a Microsoft azonban fenntartja a jogot, hogy végül megszüntesse az ingyenes ajánlat támogatását. Ez a befejezési dátum legkorábban egy év lesz az általános rendelkezésre állástól számítva.”

Ennél jóval kevesebb időt hagy a cég azoknak, akiknek valamiért nem tetszik a Windows 11, és visszatérnének a Windows 10-hez. Mindössze tíz napja lesz ugyanis a felhasználónak, hogy meghozza ezt a döntést, ez alatt az idő alatt egy beépített funkcióval egyszerűen visszaállhat. A Windows 10-et még 2025-ig támogatná a Microsoft.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×